Lagbanner
2020-10-25 15:00

Benevento - Napoli
1 - 2

Benevento 1-2 Napoli: Seger för storebror

Benevento 1-2 Napoli: Seger för storebror

Bröderna Insigne hade lekstuga men till sist blev det Lorenzo som drog det längsta strået i Serie A's Kampanienderby.

Det blev en något oväntad elva från Gattuso då i stort sett bästa möjliga lag ställdes på planen, trots det intensiva spelschemat. Särskilt överraskande var Lorenzo Insignes närvaro då lagkaptenen nyss återhämtat sig från en hamstringskada. Därmed fick han också möjligheten att spela mot lillebror Roberto som startade på vänsterkanten i Benevento.

Gol dell'ex är ju ett välkänt fenomen nere på stöveln och dagens match skulle inte bli ett undantag. Napoli inledde i ett trögt tempo vilket Benevento utnyttjade maximalt. Lapadula hittade lite yta i straffområdet och serverade R. Insigne - som dunkade upp bollen i nättaket. Mål mot klubben han alltid hejat på, klubben han spelat för och ratats av. Dessutom klubben där hans storebror är lagkapten. Inte konstigt att Roberto hade svårt att hålla tårarna tillbaka och just då kände man att killen fan var värd det.

Men därefter var det slut på det roliga i och med att Napoli växlade upp. Chanser började radas upp mot stackars Montipó i Benevento-buren som gjorde allt och lite till för att freda sitt mål. Lorenzo Insigne hade några farliga distansskott och Manolas en nick i ribban men 1-0 stod sig till pausvilan.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt, med total Napoli-dominans. L. Insigne var klart bäst hos de ljusblå men antingen så kom någon back i vägen för hans avslut eller så trollade Montipó fram en svettig räddning. Till slut fick han dock utdelning. En kort hörna spelades ut till Lorenzo som vände bort Dabo och smekte in bollen i det bortre hörnet, ribba in. Omgångens kanske snyggaste mål och dessutom med fel fot.

Därefter var det lite proppen ur och 1-2 kom via inbytte Petagna, som fick bollen helt fri vid straffpunkten och bombade in den i mål. Kul för honom att få göra sitt första i Napoli-tröjan.

Benevento lyckades inte riktigt forcera, närmst kom Maggio (såklart) med en farlig nick på hörna. I slutminuterna fick Meret göra en fin räddning efter en frispark men närmre än så blev det inte. Tung trea för Napoli som därmed skuggar Milan i tabelltoppen, vem hade trott det inför säsongen?

För Benevento och Pippo Inzaghi är det desto tyngre, tredje torsken på fyra matcher och nog måste man börja få ut mer i matcherna mot större lag om det ska bli tal om colonna sinistra.

Det intensiva matchandet fortsätter för Napolis del, två fajter i veckan fram till jul. Näst på tur är det Real Sociedad i Europa League och där behövs det poäng. Annars kan det bli svettigt i en lurig grupp där Napoli ändå måste gå vidare om det inte ska börja pratas om fiasko.

Edin Bajramovic2020-10-25 20:54:00
Author

Fler artiklar om Napoli