Lagbanner
2020-12-06 18:00

Crotone - Napoli

Bortamatch mot tabelljumbon
Glädjescener från när laget vann med 1-0 borta mot Crotone för 3 år sen. Vissa rävar återses inte längre i laget.

Bortamatch mot tabelljumbon

Napoli fortsätter säsongen med ett besök hos Crotone, luktar tre poäng men det krävs fokus!

Nu har vi haft en ganska blandad öppning på säsongen. Fullt godkänd på alla fronter men, och det är ett viktigt men, om vi på riktigt önskar och tror att vi ska ha en chans i ligan så är det inte bara dessa matcher som behöver vinnas. Vi behöver grisa in bollen och vinna trots att vi inte ser övertygande ut. Denna säsong har påmint mer om Mazzarri- och Benitez-eran där vi verkligen blandade och gav. Många enkla poängtapp mot "lättare" motstånd men satan vad vi bjöd upp till dans mot svåra lag. Jag ser gärna att vi släpper lite av prestigen när vi spelar mot mindre lag, det måste inte alltid vara ett vackert mål. 

Så till Crotone, grannarna som är ännu längre ner i landet, har haft en ganska tung start med 2 poäng på 9 matcher. Truppen är inte så namnkunnig, "stjärnan" får nog anses vara tidigare talangen Luca Cigarini på mittfältet och vi återser vår egen Luperto i motståndarens färger. Luperto har fått nästan hälften av minuterna hittills men laget har inte imponerat med sina 6 gjorda och 20 insläppta mål på de 9 inledande matcherna. Crotone har hittills ingen vinst i ligan som enda lag med den tråkiga statistiken.

Efter förra matchens rotation i truppen och kommande veckomatch mot Sociedad är det möjligen så att Gattuso luftar truppen med en förväntan om 3 poäng i vilket fall ändå. Hemmalaget kommer till dagens match utan Emmanuel Riviere, Luca Cigarini och Andrea Rispoli samt har någon mer i tveksamt skick medan Napoli fortsätter utan Osimhen med fortsatt axelskada. Hysaj och Rrahmani är nu friskförklarade men oklart om de är tillräckligt fit för att vara med i truppen.

Möjlig XI:
Meret; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui; Demme, Bakayoko, Zielinski; Lozano, Mertens, Insigne

Avspark 18:00,
Matchen går att se på CMore eller alternativa källor.

Payam Zehtab2020-12-06 09:38:09
Author

Fler artiklar om Napoli