Lagbanner
2020-12-06 18:00

Crotone - Napoli
0 - 4

Crotone 0 - 4 Napoli
2 av kvällens 4 målgörare

Crotone 0 - 4 Napoli

Napoli tog sin chans väl borta mot bottenplacerade Crotone och drog till med hela fyra baljor.

Napoli saknar fortfarande nigerianen Osimhen på spets och då passade Gattuso på att bjussa Petflaskan på en start i en 4-3-3 uppställning idag.

Primo tempo
Napoli tog kommandot relativt tidigt och satte press framåt men Kolibrin råkade sig på en ganska klumpig tackling redan i minut 5 och fick ett efterföljande gult kort. Hårt dömt så tidigt men inte helt orimligt. Crotone började så småningom att jobba sig in i matchen och skapade några halvchanser som kunde tagits tillvara på mycket bättre. Båda lagen hade en del små chanser men inget som var solkart fram till minut 30 där Zielinski drog en soloräd på mitten och tunnlade en motståndare och sedan enkelt serverade Insigne, som istället för att spela in bollen, skruvade in den strax vid bortre stolpen, otagbart för Cordaz i buren. Hemmalagets Benali fick utgå från matchen strax därefter och inbytte Vulic satte en riktigt farlig nick direkt vid inhoppet men Ospina spelade säkert idag. Innan halvleken var slut hade Lozano, som hade springskorna på sig idag, lyckats bli nerdragen för ca 30e gången denna kväll. Insigne fick ett mycket fint läge strax utanför boxen men drog den ganska klockrent i muren.

Secondo tempo
Bollen hade knappt hunnit rulla innan Demme fick sig en kyss av Petricciones dobbar. Domaren, som först inte ens tänkte dra upp något kort, fick sedan knata bort till sin lilla monitor och kom därifrån med ett direkt rött kort. Hemmalaget var inte nöjda med detta och även detta var hårt dömt men samtidigt var Petriccione väldigt långt upp på vaden med dobbarna fram. Efter detta var det irriterat från hemmaspelarna och lite tjurigt av perreira som snackar sig till ett gult kort någon minut därefter. I några minuter verkar det som att inget av lagen vill ha bollen, alla passar fel, både till spelare och utanför plan, väldigt udda. Minut 57 börjar Napoli återigen spela sig framåt och skapa. Denna gång blev det en Insigne (jag tycker att det inlägget förtjänar ett egennamn) från Insigne fram till en helt ren Lozano på höger sida i boxen, tråcklar ner bollen och lyckas ändå få in den på något sätt.  Nu dras tempot ner ytterligare och Napoli spelar långsamt boll och passar runt mycket. Lozano fortsätter att skapa farliga situationer med sina löpningar och idag får han mycket mer utdelning av sitt sätt att spela boll, kul att se! Mertens kommer in istället för Zielinski och Napoli börjar spela 4-2-4 istället.
I 75e minuten uppstår en oklar situation på mittplan mellan Bakayoko och en motspelare där ingen verkar veta vem som har fått tag på bollen, i slutändan blir det Bakayoko som lägger en fin djupledsboll mot Lozano som sätter in den på Mertens fot men belgaren får en alldeles för skev första touch. Som tur är dyker en ninja vid namn Diego Demme upp strax bakom och Mertens lägger den snett bakåt. Resultat - kliniskt avslut i bortre stolproten. Direkt efter målet byter Gattuso ut Lozano, Bakayoko och Insigne till förmån för Politano, Lobotka och Elmas. Redan efter några minuter ser man att Lobotka blivit inspirerad av Diegos ninjakunskaper och försöker sig på ett judogrepp, tyvärr ser domaren detta och han får gult kort. K2 byts ut efter ytterligare någon minut och Maksimovic kommer in - Mertens får nu bli kapten, personligen väldigt kul att se och unnar honom fler matcher med den bindeln. Politano får en fin boll och löper sig in i straffområdet från höger sida, tydligt dras han i sin tröja utanför straffområdet innan han råkar halka på bollen. Domaren är direkt framme med gult kort för filmning. Måste säga att domaren verkligen hade en intressant match idag. Hemmalaget passar på och byter några gubbar men Napoli spelar boll inom laget och det ser tillfredsställande simpelt ut idag. I minut 91 får så Mertens, efter lite tur, med sig bollen och blir helt fri men passar istället osjälviskt till Petflaskan som med sin högerfot får ett rejält tryck på bollen - kanske inte välplacerat men satan vad hårt.

Fin match och rakt igenom väl spelat. Hoppas på fler sådana matcher mot mindre lag och att vi tar oss i kragen när vi möter större lag. Härnäst står Real Sociedad på tur i veckan med en spännande uppgörelse om vilka som tar sig vidare i gruppen.

Crotone: Cordaz; Cuomo, Marrone, Luperto; Pereira (Henrique 86), Molina, Petriccione, Benali (Vulic 36), Reca; Messias, Simy (Dragus 86)

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly (Maksimovic 83), Mario Rui; Demme, Bakayoko (Lobotka 77); Lozano (Politano 77), Zielinski (Mertens 69), L Insigne (Elmas 77); Petagna

Payam Zehtab2020-12-06 22:33:48
Author

Fler artiklar om Napoli