Lagbanner

Crotone gästar Napoli

Napoli tar emot jumbon på San Paolo.

Låt detta inte bli en skrällmatch. Låt inte detta bli en sådan där motivation slår klassmatch som vi ibland ser i fotbollsvärlden, som vi ibland genom åren har sett Napoli deltaga i. Låt det inte bli ett kryss. Jumbon på besök, Juventus fyra dagar senare, sådant kan ställa till det i koncentrationen för vem som helst. Har Gattuso bara förberett laget på rätt sätt ska Napoli vinna i eftermiddag.

Ospina och Demme är skadade och Koulibaly är avstängd och hoppet är att tysken kan göra Kalidou comebacksällskap på onsdag mot Juve. Till idag mot Crotone borde det inte bli några större överraskningar även om det för denna vecka täta spelschemat gör att Gattuso måste rotera något. Startar Hysaj eller Mario Rui till vänster? Lobotka eller Bakayoko centralt? Längst fram lär Osimhen just nu ha tagit försteplatsen men vem assisterar honom från höger? Lozano är tillbaka samtidigt som Politano har varit bra under hela 2021. Zielinski och Insigne känns helt givna att starta varje match resten av säsongen så där finns inga frågetecken. De som startar sätter förhoppningsvis full fart och ser till att Napoli ordnar det viktiga ledningsmålet så att matchbilden kommer i rätt riktining. I så fall kan Napoli utan stress jaga flera mål, speciellt om Crotone försöker nå en kvittering. Fart och aggresivitet är nycklar inledningsvis.

Crotone har två poäng genom bortaspelet under ihela säsongen. Det ska inte bli fler idag. De har släppt in nästan tre mål per match på bortaplan. Som tidigare sagts så ligger det hos Napoli att lösa detta. Spara inte på något inför onsdagens match,Napoli ska vinna hemma mot seriens sämsta lag. Å Napoli måste överlag ta hemmamatcherna om laget ska ha någon möjlighet att ordna en CL-plats. Jag tror dessutom att motivationen ändå kommer automatiskt i Turin. Hur det än går idag så är rubrikerna efter matchen redan klara - Gattuso är arg och missnöjd över något. Antingen arg på riktigt efter en poängtorsk eller alibiarg för att motivera spelarna inför Juve. Så fungerar han, så fungerar idrottspsykologin...

Möjlig startelva:
Meret, Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Hysaj, Bakayoko, Ruiz, Politano, Zielinski, Insigne, Osimhen

Avspark idag kl. 15.00

 

Fredrik Kreüger2021-04-03 09:04:28
Author

Fler artiklar om Napoli