Lagbanner
Dags för CL

Dags för CL

Napoli beger sig till Portugal och möte med Braga.

Napoli fick 2-2 borta mot Genoa och har efter fyra omgångar sju poäng i Serie A. Mot Genoa släppte laget till mål lite för enkelt (precis som mot Frosinone och Lazio) och försvarsspelet är inte riktigt i hamn ännu. Om det beror på Kims frånvaro eller något annat högre upp på plan är oklart. Juan Jesus ihop med Rrahmani eller Ostigard har ännu inte visat sig vara stabila men att det läcker med Jesus är inget som förvånar. Även det kollektiva försvarsspelet går att sätta frågetecken kring. Vad det än beror på så är det flera onödiga mål insläppta och Napoli tappar poäng. Hoppas att Garcia kan identifiera detta problem och gör laget mer säkra defensivt.

Nu väntar CL och portugisiska Braga och med det ett helt annat fokus. Till årets turnering kliver Napoli in som italiensk mästare men även med högre förväntningar på sig själva. Känslan är att klubben tror och hoppas på en minst lika bra (kanske bättre) genomförd Europacup som i fjol och laget ska kunna briljera ännu mer. Inte vinna, men gå längre än i våras. I mina ögon är det en för hög målsättning, att briljera igenså som de gjorde i höstens gruppspel tror jag blir svårt, att få en lika "enkel" lottning och väg under våren ser jag som osannolik. Men givetvis håller vi hoppet uppe.

Förmodligen kliver Rrahmani och Olivera in i backlinjen igen, Politano eller dansken ute till höger till skillnad från lördagens elva. Anguissa räknar jag med att han startar men undertecknad är inte helt säker på Garcias känslor kring honom.

Det finns än så länge frågetecken kring Garcias Napoli och kanske är det inga konstigheter. Ibland tar det tid att få ihop det, nu i år finns även en risk så här i början att vissa spelare saknar någon procent osv. Men det vore bra att få ett resultat i Portugal för att kliva vidare i CL med en viss fart. Gruppen är inte enkel så...

Avspark onsdag kl 21.00

Fredrik Kreüger2023-09-20 05:37:00
Author

Fler artiklar om Napoli