Lagbanner

Derby i Kampanien

Napoli tar emot Salernitana i det Syditalienska derbyt.

Det ser ut att bli match mellan Napoli och Salernitana. De senaste dagarna har rapporterna mest handlat om att söndagens gäster har för många covidsjuka och att att matchen skulle ställas in. De senaste uppgifterna säger dock att den spelas då Salernitanaspelarna börjar friskna till. Sedan kan såklart mer ske under morgondagen.

Napolis covidläge är klart mycket bättre än för ett par veckor sedan och Spalletti börjar få tillbaka spelarna. Napoli kan snart ställa bästa lag på plats, nu saknas fortfarande Anguissa, Koulibaly och Insigne vilka är givna spelare men samtidigt är Osimhen, Ruiz, Lozano mfl tillbaka. 

Två raka segrar samt stark bortapoäng i Turin har givit en bra start på året och fått Napoli ur den lilla svacka laget kommit in i under november och december. Nu väntar Salernitana i derbyt och tyvärr med endast 5000 personer på Maradona. Det borde vara mer folk i ett derby!

I höstas vann Napoli bortaderbyt, frågan är vad söndagens match kan ge oss. Napoli är stor favorit, Salernitana har sjukt och rejält stukad trupp, men såklart väcks frågan om Napoli "vill" och "klarar" att vinna denna match. Kan de vara det säkra topplaget som ordnar in tre poäng när det ska göras? Jag vill tro att Spalletti har fixat rätt nycklar och ger Napoli en tredje raka seger innan uppehållet. 

Osimhen eller Mertens från start? Vem av Lobotka, Demme och Fabian Ruiz inleder på bänken? Elmas lär starta till vänster och Lozano till höger. I övrigt finns inte så många frågetecken.

Avspark söndag kl. 15.00

Fredrik Kreüger2022-01-22 23:24:56
Author

Fler artiklar om Napoli