Lagbanner
Det blev en reaktion för Napoli - ut ur cupen

Det blev en reaktion för Napoli - ut ur cupen

Napoli - Cremonese slutade 6-7 efter straffar och Napoli är ut ur Coppa Italia.

Napoli hanterade framgången mot Juventus på absolut sämsta sätt och kraschade ut ur Coppa Italia. Det efter att ha förlorat med sammanlagt 7-6 mot Cremonese.Matchen gick till straffar där gästerna drog det längsta strået efter att Lobotka missat. Napoli ledde med 2-1 fram till 87e efter mål av Simeone (fint nickmål igen) och Juan Jesus. Men gästerna kvitterade och höll sedan undan trots utvisning i förlängningen.

Att det kunde bli en reaktion på vinsten i fredags var nog många överens om, dock hade det räckt med att göra en usel insats (men ändå vinna). Nu mönstrade Spalletti en ordentligt roterad startelva vilken inte riktigt höll/orkade då man ställdes mot ett Cremonese med ny tränare. Det såg virrigt ut försvarsmässigt i samband med gästernas båda mål och med både nye Bereszynski, Ostigard och Juan Jesus blev det såklart en försämring gentemot om Rrahmani och Kim spelar. Trots efterlängtad speltid tog flera inte chansen. 

Detta var ett mindre fiasko med en sådan tidig eliminering ur cupen och mot ett normalt sett klart sämre motstånd. Men Cremonease ville mer och Napoli kanske fortfarande svävade på moln. Det var under förlängningen som laget på allvar radade upp chanser men ibland är det för sent att försöka vakna. 

Sett till att det fanns en risk för en negativ reaktion var trots allt det bättre att få den i Coppa Italia än mot kommande ligamotstånd. Det är full pott som gäller om laget ska hålla avståndet till jagande lag och det är knappast mot Salernitana eller Spezia en vill se Napoli tappa poäng. Nu är forhoppningsvis den dåliga insatsen gjord och spelarna tar tag i koncentration och det lilla extra i motivation igen. Det får vi trösta oss med... 

Startelva: Meret; Bereszynski, Ostigard, Juan Jesus, Olivera; Ndombele, Gaetano, Elmas; Zerbin, Simeone, Raspadori. 

Mål:  18′ Pickel (C), 33′ Juan Jesus (N), 36′ Simeone (N), 87′ Afena-Gyan (N)
 

Fredrik Kreüger2023-01-18 05:38:15
Author

Fler artiklar om Napoli