Lagbanner
2020-07-05 21:45

Napoli - Roma

Efter Atalanta, inför Roma

Efter Atalanta, inför Roma

Napoli är nu helt avhängda från kampen om topp 4 och i ligan spelar man bara för hedern. Först ut i raden av betydelselösa matcher kommer ett hemmamöte mot Roma som känns...oväntat hett?

Nej, det blev ingen mirakulös vinst uppe i Bergamo. Visserligen inledde Napoli matchen på ett hyfsat sätt, men det räckte inte hela vägen mot ett starkt Atalanta. Det blåsvarta kultlaget satte gasen i botten efter pausvilan och snabba mål av Pasalic och Gosens ledde till att Napoli fick åka hem tomhänta. Båda målen kom efter uppspel på Atalantas högerkant och man kan helt enkelt säga att Mario Rui inte hade en jätterolig dag på jobbet mot seriens målgladaste lag.

Nåväl, torsken uppe i norr bekräftade egentligen bara det som alla redan visste - att Napoli inte kommer spela i Champions League nästa år. Surt, naturligtvis, kanske framförallt ekonomiskt och statusmässigt då det automatiskt blir svårare att locka till sig stora spelare när man inte har de pengar och den prestige som CL-spel innebär. Rent sportsligt då? Ganska sak samma. Det finns bara ett fåtal klubbar som är med i Champions med förhoppningen om att vinna turneringen och Napoli är inte en utav dem.

Så hur ska vi då egentligen förhålla oss till återstoden av Serie A-säsongen? Bara hedern att spela för men inga fans på läktarna gör att det känns mer avslaget än någonsin förr. Som ett tre veckor gammalt mjölkpaket man hittat längst bak i kylen, men måste öppna upp och använda för att slippa dricka sitt kaffe svart.

I augusti månad ska Champions League spelas klart och där är ju faktiskt Napoli kvar i leken. Skönt att man lyckades fixa 1-1 i första mötet mot Barca, för helt ärligt så känns en skräll inte alls omöjlig. Ett Barcelona som kämpar om ligatiteln och plågas av interna stridigheter, mot ett superharmoniskt Napoli som kan träningsmatcha sig igenom resten av ligasäsongen? Inte alls långt ifrån 50-50 i mina ögon.

Så nu gäller det helt enkelt att be till gudarna att ingen nyckelspelare går sönder innan vi får chansen att skicka ut Messi och Co. ur fotbollens finrum. Första hindret på banan? Typiskt nog en hemmamatch mot Roma, där det brukar vara grinig stämning och fula satsningar åt båda hållen.

Roma har lite i skymundan gjort en ganska usel säsong men det bryr sig ingen om för de har ju Smalldini och ett fett roligt Twitterkonto. Att Napoli kan vaska hela höstsäsongen, genomgå spelarmyteri och ett tränarbyte som inleds med fyra torsk på fem matcher och trots det bara ligga tre poäng bakom de gulröda säger egentligen allt om projektet de håller på med uppe i huvudstaden.

Nej, ligan spelar inte jättestor roll längre. Men man vill ju inte sluta bakom detta Roma i tabellen.

Troliga startelvor:

Napoli (4-3-3):
Meret; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Rui; Fabbe Ruiz, DEMME, Zielinski; Callejon, Milik, Insigne.

Enligt rykten från stöveln så startar Milik imorgon, tråkigt nog. Dock så sänkte han faktiskt Roma på Olimpico med ett klassmål förra säsongen så kanske är det polackens tur att skina imorgon. Runt och bakom honom i stort sett ordinarie lag, med undantag för Manolas som troligtvis inte kommer till spel mot sitt gamla lag.

Roma (4-2-3-1):
Mirante; Zappacosta, Mancini, Smalling, Kolarov; Veretout, Cristante; Mkhitaryan, Pellegrini, Perez; Dzeko.

På pappret ett ganska spännande lag och tidvis har faktiskt Fonsecas gäng fått till ett riktigt bra spel. Inte minst i mötet i höstas då man slog ett Napoli i megakris med 2-1 efter mål av Zaniolo. Nu saknas däremot den unge italienaren och utan honom känns Roma inte alls lika farliga.

Avspark söndag 21.45, en fin liten kvällsmatch att avrunda helgen med.

Avanti Napoli!

Edin Bajramovic2020-07-04 18:37:00
Author

Fler artiklar om Napoli