Lagbanner
Empoli 3-2 Napoli: Kollapsen som föll efter påsken

Empoli 3-2 Napoli: Kollapsen som föll efter påsken

Napoli går från och med tisdag in i en säsongslång tränings-retreat för att få bukt med den senaste tidens resultat.

Napoli hade ånyo en gyllene chans till att koppla greppet om en Champions League plats men valde att på sju (7) minuter kapitulera totalt och släppa in 3 mål. Om inte detta är den moderna tidens svar på en dekadent apokalyps så vet jag inte.

Mertens och Insignes mål verkade ha kopplat greppet om ytterligare en tre-poängare och med en tvåmåls ledning med tio minuter kvar så är det i Italien att räkna som en säker seger. Men enkla bolltapp och helt horribla beslut för långt ner på egen planhalva straffar sig till slut. Med rätta.

Resultatet som helhet gör mig inte så förbannad utan det är sättet som det hela kollapsar på. Man kan orera om hur laget måste må dåligt inifrån eller att träningarna och diverse tillåtna aktiviteter på fritiden varit alldeles för frikostiga när laget egentligen borde gått in i en sorts "grinta-mode" redan i februari för att kriga ut detta.

Istället låter man laget fullständigt göra bort sig i Europa League, sen haverera totalt som man gjort de senaste matcherna.

ADL´s "Leicester-format" eller som det hette för 10-12 år sen "Arsenal-format" har ju uppenbarligen misslyckats. Sedan återkomsten till Serie A har laget tagit 3 cuptitlar och en enstaka supercup. I laget har man genom åren haft målsprutarn Cavani, den ursinningt obeveklige Higuain och sen lyckades Sarri omvandla Mertens till en målbombare för en säsong. Till detta har man format en senegalesisk världsstjärna, skapat en av världens farligaste spanska vänsterfot OCH lyckats med konstycket att för några säsonger ha en etablerad gammal taktiker som Ancelotti vid tränarrodret. Ändå blir slutresultatet platt. För det är vad det är. Platt, ingenting. Ingen minns en tvåa eller en trea, eller roliga kombinationer.

ADL har misslyckats och dagens kollaps är bara ett av de ras vi sett denna säsongen där både bredden och mentaliteten avslöjas when the going gets tough. Napoli har nu beordrats in i en form av ett träningsläger från och med tisdag. Det är dels försent och dels fråntar det inte det största problemet klubben har för att ta sig vidare. ADL.

Dagens lag:
Empoli (4-3-1-2)
Vicario; Stojanovic, Viti, Luperto, Parisi (16’ st Cacace); Zurkowski, Asllani (25’ st Stulac), Bandinelli (16’ st Henderson); Verre (21’ st Bajrami); Cutrone (21’ st Di Francesco), Pinamonti.
In panchina: 1 Ujkani, 6 Romagnoli, 15 Benassi, 16 Fazzini, 19 La Mantia, 20 Fiamozzi, 34 Ismajli. All. Andreazzoli.

Napoli (4-2-3-1)
Meret; Zanoli (1’ st Malcuit), Rrahmani, Juan JesusMario Rui; Anguissa, Fabian Ruiz; Lozano (23’ st Zielinski), Mertens (32’ st Politano), Insigne (40’ st Ounas); Osimhen.
In panchina: 12 Marfella, 25 Ospina, 3 Tuanzebe, 4 Demme, 21 Politano, 37 Petagna, 80 Barba. All. Spalletti. 

Solonapoli2022-04-24 19:04:00
Author

Fler artiklar om Napoli