Lagbanner

Europaspelet är över för denna gång

Det blev vinst mot Granada men 2-1 räckte inte för avancemang.

Gattuso ställde upp med vad som fanns tillgängligt och testade en trebackslinje med Koulibaly, Maksimovic och Rrahmani. Det gav Di Lorenzo en mer offensiv roll och Napoli kunde åtminstone till viss del äga lite mer av mittfältet. Det blev en positiv start med mål av Zielinski efter några minuter och Napoli såg pigga och en aning mer aggresiva ut än på den senaste tiden. Laget kontrollerade det mesta inledningsvis men det är inte stabilt nu för tiden, vilket vi såg i ett överraskande kvitteringsmål efter 25 minuter. Det var ett inlägg som nickades i mål av en läskigt ren Montoro. Givetvis var det en tveksam markering från de ljusblåa längst bak.

Under andra halvlek jagade Napoli på, Ruiz gjorde viktiga 2-1 men laget kom aldrig längre. Det hade behövts ett till mål helst i minut 80 för att få en ordentlig nerv, men laget fick aldrig den energi som vi såg första 15. Under övertiden ökade Napoli ordentligt tempo och skapade lite tryck men det var för sent. Det är bara att konstatera att Europa är över för denna säsong och att detta möte avgjordes i Spanien. Napoli hade behövt ett bortamål eller inte två mål att hämta upp. Men i nuläget när laget och formen är så oklar (läs: svag, ojämn) hade det kanske det inte spelat så stor roll. Man är inte tillräckligt bra. Givetvis påverkar även skadesituationen både form och möjligheter till bra resultat.

Nu återstår endast jakten på en CL-plats och 16 matcher i Serie A. Närmast väntar Benevento på söndag. Med ett bättre skadeläge och bara fokus på ligan finns (kanske) ett hopp om att kunna jaga Roma, Atalanta och Lazio för att nå fjärdeplatsen. Det är långt ifrån kört om vi ser till antal poäng som finns kvar att samla. Å en match i veckan kanske blir bra för skadeläget...

Men det är tråkigt att Napoli nu är ute ur EL. Spelet i Europa är alltid en krydda och denna trupp borde nå längre än andra omgången. Å andra sidan är denna säsong knappt bättre än den förra för Napolis del och laget har förutom några matcher hittills inte visat sig värda att nå framgångar i någon turnering.

NAPOLI (3-4-1-2): Meret; Rrahmani, Maksimovic(50° Ghoulam), Koulibaly; Di Lorenzo, Fabian, Bakayoko, Elmas(60° Mertens); Zielinski; Politano, Insigne. 

Mål: 3° Zielinski - 25° Montoro - 59° Fabian Ruiz 

Fredrik Kreüger2021-02-25 21:57:11
Author

Fler artiklar om Napoli