Stadio Artemio Franchi, 2021-10-03 18:00

Fiorentina - Napoli
1 - 2

Fiorentina 1 - 2 Napoli
Lozano fixar returen på Insignes missade straff. Kaptenen har haft bättre matcher denna säsong och tjurade av i 70'.

21/21

"Hej här kommer segertåget...", som Maskinen skulle ha uttryckt sig. Napoli fortsätter sin fina form i ligan med ytterligare 3 fina poäng. För att sammanfatta matchen kan vi säga att Fiorentina ägde första halvlekens första 30 minuter. Hemmalaget fick också utdelning i form av en väldigt fin hörna där Vlahovic drog till en passning(?!) på volley och Martinez Quarta kunde enkelt styra vidare bollen bakom Ospina i 28'. Napoli kändes något mer sugna på att växla upp och fick efter målet till lite mer spel. Efter drygt 35 spelade minuter kom så en direktskarv från Ruiz på djupet mot en Osimhen som cyniskt kapades i straffområdet av samme Martinez Quarta som resulterade i straff och gult kort. Personligen hade jag tyckt att en frilägesutvisning hade varit en precis lika rättvis dom. Insigne mot Dragowski och kaptenen fick se sig besegrad denna gång. Den polska målvakten gjorde en fin räddning men kunde inte mer än att styra ut den rakt ut. Insigne kom först på returen men Dragowski fick ändå en hand på bollen, denna gång kom returen framför en fri Lozano som fick in bollen från en skev vinkel. 1-1 och första halvlek spelades av de sista minuterna.

I andra halvlek fortsatte Napoli att tuffa på och det hade inte gått många minuter innan det blev en, till synes, ofarlig frispark på högerkanten. Zielinski och Insigne vid bollen och det kändes självklart att Insigne tar frisparken. Tji fick vi allihop, för Spalletti har tydligen jobbat på fasta situationer med olika varianter. Zielinski drar till med sin vänsterfot, som känns lika bra som hans höger, och prickar en Rrahmani på bortre stolpen. 1-2 och Napoli går upp i ledning. Resten av matchen böljar fram och tillbaka men Napoli känns som det vassare laget i en ganska jämn match. Fiorentina lägger sig inte över huvud taget men får för tredje gången denna säsong ta hem 0 poäng mot toppmotstånd, trots fint spel. Hemmalaget får tyvärr också ett jobbigt avbräck i slutet av matchen när alla byten redan är gjorda med Dragowski som gråter av smärta och haltar, oklart vad som hände men det blev inte bättre efter en vridning i höger höft.

Nu väntar ett välbehövligt avbrott i det tajta spelschemat med landslagsuppehåll. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med det momentum vi har efter uppehållet. Som Svanemar kommenterade under gårdagen så är det endast 3 lag som tidigare vunnit mer än de 6 första matcherna på säsongen och sedan stått utan scudetton. Vi minns alla när det hände senast då det var vi som förlorade scudetton under Sarri för några år sen.