Lagbanner
Fiorentina - Napoli: Do or Die
Kärt återseende

Fiorentina - Napoli: Do or Die

Napolis två sista matcher är kanske de viktigaste fighterna klubben haft på åtminstone tre år. Går laget rent så har man gjort allt i sin makt för att nå Champions League till nästa år.

Napolis vår har resultatmässigt varit till belåtenhet. I skuggan av detta vilar dock fortfarande en skepsis hos fans och experter gällande Gattuso. Men bristen på alternativ kan både bli kostsamt och bitterljuvt beroende på vad som händer mellan Genna och De Laurentiis i sommar. Den följetongen är värd alla produktionspengar i världen.

I stunden ska dock Napoli försöka spela hem en Champions League plats. Ska man lyckas med detta behövs rent hus de sista två matcherna. Kolibrin saknas imorgon vilket när han är i slagform är ett stort avbräck. Låt oss hoppas på att backlinjen håller ihop imorgon.

Napolis innovativa sida behöver verkligen sättas på spets imorrn då violerna har min gamle hjälte Callejon på bänken OCH som taktisk rådgivare. Snubben med, enligt mig, Serie A´s bästa första touch under många år fick som sagt inte förlängt kontrakt hos de våra, vilket jag personligen ser som både förtal och ett överfall på det arv José hade skapat. Han var alltid lojal, alltid rätt placerad, inte alltid perfekt tajmad, men i 8 fall av 10 var han det och avsluten var magnifika, magiska och helt enkelt bländande.

Napoli gjorde ett stort misstag i att inte förlänga med hjälten. Imorrn hoppas jag dock på att Calle har lurat sina nya lagkamrater till att ställa sig högt upp i banan. Hoppas, hoppas..

Det är do or die imorrn och i den sista matchen för Napoli, nu kör vi!

Lagen:
Fiorentina (3-5-2): Terracciano; Milenkovic, Pezzella, Caceres; Venuti, Bonaventura, Pulgar, Castrovilli, Biraghi; Vlahovic, Ribery
Napoli (4-2-3-1): Meret; Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj; Fabian Ruiz, Demme; Lozano, Zielinski, L Insigne; Osimhen

Solonapoli2021-05-15 17:45:00
Author

Fler artiklar om Napoli