Lagbanner
Fokus på säsongsinledningen: Napoli

Fokus på säsongsinledningen: Napoli

SvenskaFans tar tempen på Serie A-klubbarnas säsongsinledningar. Näst på tur de regerande mästarna Napoli.

Fredrik Krüeger - Napoli-redaktionen

Hur skulle du summera ditt lags säsongsinledning?
Två vinster och en förlust har det blivit för Napolis del och så här tidigt är det inte läge att bli orolig över den senare. Men det hade varit trevligt med nio poäng efter tre omgångar. Samtidigt håller laget på att transformeras från Spalletti till Garcia och än så länge går det inte att säga något om stora förändringar positivt eller negativt. 

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
Det är de eventuella kontraktsförlängningarna med Osimhen och Kvaratschelia som stökar. Under augusti sa de flesta rapporter att Osimhen och Napoli var överens och att nigerianen var redo att förlänga - trots det har vi ännu inte sett president ADL sola sig i glansen av ett påskrivet papper. Ny fnurra på tråden? Eller är det lugnt och bara uppskjutet en kortare tid? Med Kvaratschelia som klubben i mitt tycke borde ge lite mer pengar i fickan alternativt sälja (det är knappast säkert att han får en lika bra andra säsong i Serie A) verkar inga samtal föras. I veckan framkom att Napoli inte ville höja lönen då spelaren trots allt sitter på fyra år till medans känslan är att georgiern går omkring och "väntar" på en löneförhöjning. Han känns som en snäll person, annars hade det varit upplagt för en tråkig konflikt.



Vad har överraskat mest ur positiv- och negativ bemärkelse? 
Nej, ingen har egentligen utmärkt sig åt något håll. Men Osimhen har öppnat målkontot, Lobotka ser lika fin ut som tidigare centralt. Det behövs flera matcher för att få in mer av Garcias tränargärning i säsongens Napoli.

Hur har nyförvärven acklimatiseras sig? 
Tyvärr har nyförvärven inte fått visa upp sig så mycket. Kims ersättare Natan har ännu inte gjort någon minut (sägs inte vara acklimatiserad), danske Lindström kom sent och svenske Cajuste gjorde en svag öppningsmatch. Försvararen Natan trodde jag var köpt som en startspelare och det är lite förvånande att Garcia har valt att vänta med honom och istället spelat med Juan Jesus i den positionen.

Är det något som behöver förändras efter landslagsuppehållet?
Nu börjar säsongen på allvar och jag tror att flera spelare kommer att spelas i och med att antalet matcher ökar. Ska Napoli vara ett topplag i Serie A även i år behöver laget vinna resoluta segrar och inleda CL så bra som möjligt. Troligtvis kliver nu Lindström in från start vilket kan ge energi i offensiven. Jag vill även se nämnde Natan ges speltid. I övrigt kan sägas att Napoli har släppt in lite enkla mål och det antar jag tränarstab och laget har arbetat med ende uppehållet.

Rasmus Karlsson2023-09-16 13:00:00

Fler artiklar om Napoli