Lagbanner
Deutsche Bank Park, 2023-02-21 21:00

Frankfurt - Napoli
0 - 2

Frankfurt 0 - 2 Napoli
Osimhen fortsätter producera mål match efter match

Frankfurt 0 - 2 Napoli

Napoli går in i returmötet med en betryggande ledning.

Napoli kom till matchen med en väldigt väntad startelva där endast vänsterbacken och högeryttern egentligen kunde ha varit vem som helst av Rui/Olivera och Politano/Lozano. Denna dag hade dock Spalletti de senare i åtanke, vilket också passade matchen och motståndarna relativt väl. Chucky har en enorm speed jämfört med Poli och Olivera erbjuder lite mer tyngd bakåt även om man då tappar lite offensiv och alternativ utan boll i anfallet. Inför matchen var Spalletti väldigt noga med att påtala att Napoli minsann inte är favoriter i detta möte, jag själv var väl lite skeptisk till det uttalandet men jag får väl också erkänna att jag inte haft särskilt bra koll på Frankfurts matcher och framför allt inte hur deras spel sett ut. Frankfurt har definitivt en hel del kvalitéer på samtliga positioner men det känns inte som att spelarna eller taktiken riktigt sitter till 100% riktigt än.

Primo tempo
Den aggressiva, höga pressen som Napoli ibland visar upp med otrolig skärpa var istället stulet av Frankfurt som jagade boll som om de vore en väldigt leksugen pitbull. En väldigt intensiv press från hemmalaget och Napoli spelade istället lugnt och fint runt bollen i egen backlinje, ibland till någon av mittfältarna, men sällan högre upp än så. Det resulterade också i en matchbild där det snarare såg ut som att Napoli skulle gå hem tomhänta efter första halvtimmen. Det som starkt talade emot detta var dock en glödhet Osimhen och att offensiven knappt fått smaka på bollen. Efter dryga 30 minuter får då Lozano bollen på sin kant och driver fram och avslutet går rätt på stolpen och mot vänsterkanten istället. Osimhen är frustrerad i en halv sekund innan han börjar löpa efter bollen och kommer faktiskt före Buta som inte alls var förberedd på en blixtsnabb Osimhen och försöker rensa bollen men träffar Osi rakt på skenbenet och domaren hade inget annat att göra än att blåsa straff. VAR bekräftar att det skedde inom straffområdet och Kvara trippar fram mot Trapp och drar en ganska tam straff som är i perfekt målvaktshöjd så Trapp får tyvärr ganska enkelt avvärja Napolis första mål. Efter detta såg man dock att Frankfurts press inte var lika effektiv, vilket inte är så oväntat då Napoli ganska enkelt spelat runt bollen utan att se stressade ut och efter ytterligare några minuter kommer Lozano flygande på sin högerkant efter att Lobotka snott åt sig bollen från en slarvig passning på mitten. Mexikanens snabbhet är verkligen en enorm styrka emellanåt, även om hans precision i passningar och avslut fortfarande behöver jobbas på, och denna gång får han iväg ett perfekt måttat inlägg som är i knähöjd och rakt på en löpande Osimhen i steget, det hade varit svårare för Osi att missa målet än att göra mål och han får både vänster- och högerfoten på bollen innan den går in i nät tillsammans med han själv. 0-1 i 40'. Direkt efter avspark får istället Lozano tag på bollen efter ytterligare slarv från Frankfurt och det ser i princip identiskt ut med målet minuten innan när Osimhen rullar in målet minuten efter, tyvärr var dock både Lozano och Osimhen alldeles för snabba och den sistnämnda var rätt tydligt offside istället. De sista minuterna var istället ganska händelsefattiga och Napoli gick till halvtidsvila i uddamålsledning.

Secondo tempo
Napoli fortsatte där man slutade och dominerade mer i både bollinnehav och skapade chanser, tyvärr utan riktigt rätt skärpa. Lozano, som igår såg ganska sugen ut, lyckades dock inte riktigt med att få till det och förutom skärpan hade han också lite svårt med sina beslut i matchen. Två gånger om fick han på kort tid komma ganska fritt på sin högerkant och första chansen avslutar han rakt på Trapp när han egentligen borde spelat bollen, andra gången får han iväg en alldeles för dålig passning till Kvara, som får backa för att ta emot bollen och Trapp hinner då komma ut och avvärja skottet från georgiern. I 58', när Frankfurt börjar visa lite mer vilja igen, framför allt genom deras absolut bästa spelare för dagen/säsongen Kolo Muani, kommer Anguissa distinkt och bryter bollbanan framför Kolo Muani som, absolut utan mening, stämplar Anguissa tydligt på ankeln. Portugisiska domaren står bokstavligen knappt en meter därifrån och även denna gång var beslutet inte svårt, direkt rött på Kolo Muani. Både Anguissa och Kolo Muani såg dock ut att ha ont efter närkampen och det dröjde till Kolo Muani ville gå av för behandling som han insåg att han fått rött kort. Götze, som var riktigt irriterad efter detta lyckades också snacka sig till ett gult kort, onödigt. Efter detta fortsatte Napoli med sin dominans och allt såg mycket enklare ut i anfallet och mindre hotfullt ut i försvaret utan Kolo på plan. Det skulle då inte dröja många minuter innan Napoli tiki-takar sig förbi Frankfurt och Kvara, som är med i hela uppspelet i 65' får bollen i boxen men klackar kyligt bollen bak mot en helt fri DiLo, som väldigt vackert placerar bollen i bortre med vänster fot. 0-2. Därefter hade Napoli några mer chanser, Anguissa kunde fått bollen snett-inåt-bakåt till en fri Osimhen men fastnade på något sätt på bollen och fick istället iväg ett avslut liggande som inte alls var långt från mål. Även inbytte Simeone kunde lagt till ett mål i slutminuterna men nicken var lite för lam och rakt på Trapp.

En sak som diskuterats i redaktionen de senaste två matcherna är att Spalletti har varit väldigt avvaktande med sina byten och väntat kanske liiiite för länge innan han genomfört några sådana, med risk för onödiga skador och risker för väldigt viktiga spelare i denna speciella säsong. Det är något man möjligen skulle kunna tänka på så vi inte står med skägget i brevlådan framåt maj med både sumpade chanser i ligan och CL.
Allt som allt en fin match och bra resultat inför hemmamötet senare i mars. Nu får vi se vad kommande matcher i ligan ger för resultat men jag hoppas att vi kan rotera lite mer nu när CL är avklarat och nästa match i ligan är borta mot Empoli. Därefter väntar dock två tuffa matcher i rad med Lazio och Atalanta på besök i Neapel innan returen 15/3 mot Frankfurt. Förhoppningsvis kan vi reda ut detta utan att behöva matcha alla spelare för hårt.

Frankfurt (5-2-2-1)
Trapp
Buta-Tuta-Jakic-Ndicka-Max
Kamada-Sow
Lindström-Götze
Kolo Muani

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-Kim-Olivera
Anguissa-Lobotka-Zielinski
Lozano-Osimhen-Kvara

Mot nästa match och vidare med Osimhens målande och Kvaras skapande
FORZA NAPOLI SEMPRE

Payam Zehtab2023-02-22 12:48:54
Author

Fler artiklar om Napoli