Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-08-29 18:30

Genoa - Napoli
1 - 2

Genoa 1-2 Napoli: Vinst som vinst?
Meret stod för en del fantastiska räddningar men även några riktigt pinsamma missar som kunde lett till sämre resultat. Nu får det tajtas upp på träningarna.

Genoa 1-2 Napoli: Vinst som vinst?

Spallettis mannar övertygade inte mer än 3 poäng och en riktig grisseger borta i Genua.

Inför matchen var det länge oklart vem som skulle ta avstängde Osimhens plats där framme. Många, liksom jag, trodde nog mest på petflaskan men tji fick vi. Istället blev det en Insigne som fick spela falsk nia med Politano och Lozano på flankerna. 

Primo tempo
Första halvlek kan inte summeras på annat sätt än total Napoli-dominans i både spel och bollinnehav. Trots detta ser det inte helt tätt ut där bak, firma ManoBali ser inte helt samspelta ut och släpper förbi en del för enkla misstag. Detsamma kan sägas om Rui som även stod för en del hemska, och vackra, passningar. Det skulle krävas ett mönsteranfall som slutade med en enkel bakåtpassning i 39' från Poli till Fabbe. Fabbe med en vänsterdoja strax utanför straffområdet, japp det är mål. Resterande minuter spelas av bra. 

Secondo tempo 
Ny halvlek och tänker att det blir ketchupeffekt men det blev snarare chock av att Genoa tänder till och tajmar sina anfall med total blackout i napolis försvar. Meret tappar två enkla bollar och VAR är snälla nog att se att det är kontakt, även om Meret ändå borde kunna hålla kvar bollen. Genoa får upp sitt självförtroende, framförallt en viss Cambiasso som även får måla staden han växt upp i. 69' och det står nu 1-1. Fortsättningen av matchen präglas av o fokuserat hawaiispel och det är först när Ounas kommer in som Napoli återigen ser hungriga ut. Algeriern trollade bort och gjorde kaoz med Genoa försvaret. Det krävdes dock att vi får in en fräsch och, till synes, vältränad petflaska som med sin första bolltouch nickskarvar in en frispark från Rui i 84'. Spalletti visar både sin taktiska fingertoppskänsla och gör de sista bytena med Gaetano och Juan Jesus som får känna på gräset. 

Matchen kan sammanfattas med stunder av fint spel, ser lovande ut, men samtidigt stor förbättringspotential i samtliga delar. Vi behöver verkligen få in någon mer på mitten som kan balansera och avlasta i truppen. Jesus fick för lite tid att kunna betygsättas men Petflaskan visade både Luciano och oss supportrar att han är redo för att fajtas om en plats, hoppas han fortsätter. Det var som sagt en riktig grisseger men på något sätt känns även det lovande, vi behöver inte göra allt snyggast så länge vi vinner. Personligen är jag också väldigt spänd över att Spalletti, till skillnad från våra senaste coacher (ända sedan Sarri), tar med spelare från den egna akademin. Även om de flesta är långt ifrån truppmaterial för klubben innebär uttagningar i truppen också ökat värde på våra ynglingar som inte blir något större men man kan ju alltid hoppas på att det finns någon ny Insigne i ungdomslagen. Allt som allt är det 3 viktiga poäng för att bibehålla något självförtroende och hoppas att Meret fortsätter vara gjuten i målet, han behöver förtroende och självförtroende för att kunna leverera mer jämnt. Nu är det landslagsuppehåll i 2 veckor och därefter är det dags för Juventus som just nu står på 1 poäng på 2 matcher, jag hoppas vi gör det till 1 på 3 matcher.

Genoa (3-5-2):
Salvatore Sirigu
Zinho Vanheusden, Domenico Criscito, Davide Biraschi
Nicolo Rovella, Andrea Cambiaso, Paolo Ghiglione, Stefano Sturaro, Milan Badelj
Caleb Ekuban, Hernani

Napoli (4-3-3):
Alex Meret
Giovanni Di Lorenzo, Kalidou Koulibaly, Kostas Manolas, Mario Rui (90' Juan Jesus)
Eljif Elmas (90' Gianluca Gaetano), Fabian Ruiz, Stanislav Lobotka
Hirving Lozano (70' Adam Ounas), Lorenzo Insigne, Matteo Politano (82' Andrea Petagna)

 

Payam Zehtab2021-08-30 13:31:00
Author

Fler artiklar om Napoli