Lagbanner
Stadio Marcantonio Bentegodi, 2024-08-18 18:30

Hellas Verona - Napoli
3 - 0

Hellas 3 - 0 Napoli: Söndagskalops till middag
Kvaratskhelia utgick redan i första halvlek med oklar skada mot huvudet.

Hellas 3 - 0 Napoli: Söndagskalops till middag

Conte och mannarna fick åka hem till Kampanien med 0 poäng och mycket kvar att önska vad gäller spel och resultat.

Inför gårdagens match skrev jag att jag inte hade några förväntningar men redan efter och under matchen insåg jag att jag hade fel, en förväntning har/hade jag åtminstone och den levde man inte upp till det minsta. Liksom tidigare säsonger och under andra tränare finns det en avsaknad av det där lilla extra, den där glimten och gnistan i spelet när man ser att spelarna fattar och förstår både spelidén och varandra. Ibland vill jag kalla det förtroende till spelsystemet men i andra fall kan det också röra sig om en viss grinta, att man litar på sitt spel så mycket och därav också går in i tacklingar med övertygelse eller tro på att det kommer att lösa sig. Just det saknas och det kan mycket väl röra sig om att det är en anpassningsperiod till systemet och idén i kombination med annat taktiskt upplägg i formationen men jag lämnar analyser till framtiden när det finns mer att analysera för hitintills ska vi vara ärliga och ändå konstatera att detta bara var den första riktiga tävlingsmatchen (andra om man räknar med Modena i Coppan) och som införrapporten också lyfte så är truppen för tillfället inkomplett och fortsatt inte låst.

För att sammanfatta gårdagens match någorlunda enkelt kan man säga att första halvlek var en ganska jämn historia där Napoli hade mycket boll och enstaka halvchanser men att det liksom inte ville sig. Det luktade som att Napoli skulle kunna norpa alla poäng baserat på insatsen men innan första halvlek var över fick Kvaratskhelia en "indundrande" Tchatchoua i ryggen och fick gå av när han var yr, hoppas det inte var mer än att han blev överraskad av smällen!

Andra halvlek hann dock knappt starta innan Livramento gjorde hemmalagets första mål efter en mycket tvivelaktig defensiv insats ända från högerkanten med Mazzochi till centrala försvararna där Jesus låter Livramento komma före och enkelt skarva in bollen efter en snygg yttersida från Lazovic på kanten. 1-0 efter 51 minuter. Efter detta fick Napoli några chanser att komma tillbaka och bl.a Anguissa visade efter 10 minuter att han var sugen på att spela men fick som bäst bollen strax mitten av kryssribban. Matchen var dock inte över och om Napoli nu började forcera och krysta mer framåt lämnades stora hål bakåt som Verona tog vara på och kontrade ett antal gånger. I minut 75 introducerade sig dock Daniel Mosquera med sitt första mål för Verona och passade på att lägga till en balja till i minut 90+4 för att verkligen sätta spiken i kistan. I ärlighetens namn hade han 1-2 möjligheter till att kunna stänga matchen tidigare och hade det inte varit för Merets reflexer hade siffrorna blivit pinsamt stora. Även om Napoli hade flest skott var det oroväckande få som var på mål eller målramen. Ngonge fick komma in i minut 78 och visade lite vilja att gå på mål och fick nog 2-3 skott på mål vilket förmodligen var flest i laget, vilket säger en del, tyvärr inte tillräckligt väl placerade för att hamna i målprotokollet dock.

Nästa match spelas hemma mot Bologna och vi får hoppas på att truppen ser något mer "klar" ut då och att Conte kan börja sätta sin taktik och spel därefter.

Forza Napoli Sempre!

Payam Zehtab2024-08-19 13:51:33
Author

Fler artiklar om Napoli