Lagbanner
Gewiss Stadium, 2022-04-03 15:00

Atalanta - Napoli

Inför: Atalanta - Napoli
Blivande spelare i A-laget? Får vi se Ambrosino sparka boll imorgon, förmodligen inte men kul med lite nytt blod.

Inför: Atalanta - Napoli

"Nu gäller det" - svår match mot Gasperinis kämpar från Bergamo på Gewiss Stadium.

Läget i Napoli
Nu är alla lag, förutom 3, klara för årets upplaga av VM och vi återgår till sista etappen av ligaspelet. Tyvärr har Napoli, återigen, hamnat i en tuff situation gällande tillgängliga spelare. Förutom det väldigt tunga tappet av Osimhen och Rrahmani, på grund av för många gula kort, har vi dessutom det tyngsta avbräcket i form av en skadad Di Lorenzo. Napoli kommer också att få vara utan Meret, Ounas och Petagna, som också är på skadelistan. Fabian har varit lite snuvig men verkar vara okej för morgondagens drabbning och Zielinski likaså, frågan är väl hur fit de faktiskt är. Med de här spelarna borta får Spalletti vara lite kreativ, både i uttagningen och i startelvan. Det snackas om att Zanoli ska få sin första start i den ljusblåa tröjan och vi kommer också få se ett nytt namn, om du inte är en inbiten följare av primavera-laget också, i form av Giuseppe Ambrosino, en 18-årig Neapelfödd och -fostrad forward som stått för 14 mål på 23 primavera-matcher denna säsong. Han har också varit uttagen och spelat i U19 för Italien 4 matcher. Spännande och intressant om vi kanske har en infödd talang i laget efter Insigne.

Läget i Atalanta
Nåja, vad ska man säga om matchen mot Atalanta, förutom att vi ligger pyrt på tillgängliga spelare? Atalanta har inte haft en lika självklar säsong som de senaste åren men ligger trots allt ändå på en ganska stabil femteplats på samma poäng som Roma, med en match mindre spelad. Man har också varit drabbade av skador på viktiga spelare, inte minst (STOPPA) Duvan som varit skadad från 21 december till början av februari, för att återigen bli skadad i sin första match. Det var sagt att han skulle vara borta till början av maj men enligt rapporter har hans återhämtning gått betydligt snabbare och är med i truppen imorgon. Det har till och med ryktats om en plats i startelvan för Ducan men det återstår att se, italienska tidningarnas förväntade uppställningar lämnar honom på bänken. Vi har inte hört lika mycket om Duvan denna säsong, kanske ganska logiskt utifrån hans skador och Atalantas mindre stabila spel men, och det är viktigt att ha detta i åtanke, han har trots, i princip noll spel på drygt 3 månader, gjort 12 mål och 7 assist på sina 23 matcher som han medverkat i under säsongen. Det kommer bli livsviktigt att K2 steppar upp rejält (eller snarare inte underpresterar) och ser till att han kan få övriga i backlinjen att ta ett stort kliv fram och upp för att kunna hjälpa Ospina i målet, särskilt om Duvan får känna på gräset. Atalanta har också Toloi utanför truppen, efter att ha blivit utburen på bår i Leverkusen, och Ilicic har drabbats av en ny depressiv episod, men har i övrigt en ganska skade- och avstängningsfri trupp.

Matchen
Enligt italienska medier är Napoli, trots spelartappet, knappa favoriter inför bortadrabbningen i Bergamo även om undertecknad ställer sig tveksam till hur man resonerat då. Det som är säkert är i alla fall att både Atalanta och Napoli kommer behöva ta sig an den här matchen med största allvar och har allt att förlora på att inte vinna, Napoli i kampen mot Milanolagen och Atalanta i fajten mot Juve/Roma om vem som kniper fjärdeplatsen.  Jag är osäker på hur matchen kommer att gå men jag har svårt att se hur vi kommer ifrån matchen med alla 3 poäng. Vi får se hur Spalletti ställer upp, taktiskt och uppställningsmässigt.

Uttagna trupper och troliga elvor
Atalanta
(3-4-1-2)
Musso
Djimsiti – Meral – Palomino
Hateboer – De Roon – Freuler – Zappacosta
Koopmeiners
Boga – Malinovskiy

Bänken: Sportiello, Rossi, Scalvini, Cittadini, Maehle, Pessina, Mihaila, Muriel, Pasalic, Miranchuk, Pezzella, Duvan
Allenatore: G-P Gasperini

Napoli (4-3-3)
Ospina
Zanoli – Koulibaly – Juan JesusMario Rui
Anguissa – Lobotka – Fabian
Politano – Ciro – Insigne

Bänken: Idasiak, Marfella, Ghoulam, Malcuit, Tuanzebe, Zielinski, Elmas, Demme, Ambrosino, Lozano
Allenatore: L. Spalletti

Domare: M. Di Bello
Avspark: 15:00 på C More
 

Payam Zehtab2022-04-02 21:07:59
Author

Fler artiklar om Napoli