Lagbanner

Inför Atalanta-Napoli

Tuff bortamatch väntar Napoli då de möter andraplacerade Atalanta.

Napoli beger sig till Bergamo för möte med Atalanta och för första gången denna säsong kommer laget från en förlust. Nederlaget mot Liverpool i CL skulle kunna påverka Napolis framfart men förhoppningsvis behöver den inte störa överhuvudtaget. Insatsen borta i England var inte dålig om vi ser till motstånd och det faktum att Napoli faktiskt tog ledningen (men blev av med målet). Ett godkänt mål där och matchen hade kunnat sluta på ett helt annat sätt. Vilket fall, det var en jämn match.

Nu väntar Atalanta borta i och Napoli behöver fortsätta samla poäng inför VM och det långa uppehållet. Napolis vinst i Bergamo i våras var en av de mest givna och väntade då (sett till form och revanschläge) - nu känns inte bortasegern lika given. Atalanta skuggar Napoli och ligger tvåa i ligan vilket ger oss en mindre seriefinal under lördagskvällen. Supportrar till övriga topplag hoppas nog på ett kryss vilket ger de bra läge att plocka in poäng på Atalanta och Napoli, två klubbar som inte "ska" vara med i en toppstrid i maj månad ändå.

För Napoli gäller bara vinst även om vi såklart får vara ödmjuka inför uppgiften. Mycket talar för ett kryss och självklart är det ett bra resultat att ta med sig hem. Atalanta är i bra form och kommer att vilja minska Napolis fempoängsledning. Skulle Napoli plocka en trea vore det nästan för bra för att vara sant. Men en ska som sagt vara nöjd med krysset. Det är dock viktigt att komma upp på hästen igen och undvika en till förlust. Det är onödigt med flera förluster nu som skulle kunna dra ner den positiva känslan av hösten.

Napoli saknar fortfarande Rrahmani men till lördagens match är det mer chockerande att Kvaratskhelia är borta och det pga problem med ländryggen. Förhoppningsvis är han fri från sina smärtor till nästa vecka. Troligtvis kliver Raspadori på den positionen. Eftersom det täta schemat fortsätter i och med match på tisdag och nästa helg lär Spalletti rotera vidare och det känns som vissa spelar varannan match (tex. Oliveira, Politano mfl). Ostigard gjorde en ok insats i veckan, men nu lär Jesus ta hans plats bredvid Kim.Osimhen har startat de två senaste - gör han det igen?

Avspark kl 18.00 lördag

Fredrik Kreüger2022-11-04 23:00:52
Author

Fler artiklar om Napoli