Lagbanner
2021-02-10 20:45

Atalanta - Napoli

Inför Atalanta – Napoli: Knivig cupretur i Bergamo

Inför Atalanta – Napoli: Knivig cupretur i Bergamo

En mycket pressad Gennaro Gattuso har ett 0-0-resultat i ryggen när hans sargade Napoli reser norröver för att ta sig an Atalanta i semifinalreturen av Coppa Italia.

Det är tuffa tider om ditt namn stavas Rino Gattuso. Helgens 1-2-torsk borta mot Genoa tystade knappast 43-åringens kritiker och enligt flera medier har nu italienarens livlinor på allvar börjat ta slut. Under onsdagskvällen ska han försöka trolla med knäskålarna och rädda jobbet, om det nu ens går, när ett fortsatt skade- och sjukdomsdrabbat Napoli möter Atalanta i cupreturen.

De regerande mästarna var rejält tillbakatryckta i det första mötet och mycket tack vare Ospina i hemmamålet lyckades man lösa ett 0-0-resultat. För första gången sedan han tog över 2019 valde Gattuso att ställa upp med tre mittbackar för att ta udden av den frejdiga Atalantaoffensiven. Det lyckades förhållandevis bra men det lär bli ännu svårare den här gången då både Manolas och Koulibaly, som spelade från start senast, är indisponibla. Med all respekt för Maksimovic och Rrahmani innebär den mittbackskonstellationen ett klart kvalitetstapp i jämförelse.

Ghoulam kommer även han med all säkerhet missa matchen medan Ruiz och Mertens är klart tveksamma till spel. Spanjoren och belgaren lär åtminstone vara åsidosatta från start.

Hemmalaget har även de ett par avbräck inför returen. Cristian Romero är avstängd och Hans Hateboer skadad vilket normalt sett är två givna spelare i Gian Piero Gasperinis väloljade elva.

Det går att hävda att Atalantas form på ett sätt liknar Napolis. De blåsvarta har, efter att ha gått obesegrade igenom december och januari, nu bara en vinst på sin fem senaste i ligan. Senast i helgen schabblade man bort 3-0 till 3-3 hemma mot Torino. Man parkerar på en sjundeplats i Serie A på samma poäng som Napoli, dock med en match mer spelad.

Möjliga startelvor:

Atalanta (3-4-2-1): Gollini; Toloi, Palomino, Djimsiti; Ruggeri, De Roon, Freuler, Gosens; Pasalic, Ilicic; Zapata.

Napoli (4-3-3): Ospina; Di Lorenzo, Maksimovic, Rrahmani, Hysaj; Elmas, Bakayoko, Zielinski; Politano, Lozano, Insigne.

För Atalanta väntar en på pappret överkomlig ligauppgift i helgen då man ställs mot ett Cagliari under strecket. Man har nu två veckor på sig att hitta formen inför Real Madrid i Champions League samtidigt som laget törstar efter sin första titel på nästan 60 år. Vi bör räkna med ett helmotiverat hemmalag som tar den här semifinalreturen på största allvar. Med det sagt menar jag inte att Napoli inte kommer göra detsamma, för det kommer man. Men med tanke på skadeläget och vad som komma skall i helgen i form av ligamöte med Juventus följt av Europaslutspel kan man fråga sig hur högt upp på den priolistan den här matchen ska ligga.

Personligen kan jag tycka att alla spelare som är tveksamma bör vilas inför helgens stormöte som givetvis bör ha högsta prioritet. Frågan är bara; har Rino råd med det?

Avspark: Onsdag den 10 februari kl. 20.45
Arena: Gewiss Stadium
Domare: Federico La Penna
Sändning: YouTube

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2021-02-10 12:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli