Lagbanner
2021-02-21 18:00

Atalanta - Napoli

Inför Atalanta - Napoli: Tufft möte i Bergamo
Blir det att trösta eller stötta Gattuso imorgon?

Inför Atalanta - Napoli: Tufft möte i Bergamo

Efter en ytterst svag insats i Spanien i veckan ställs Napoli mot underdog-laget från norr.

De senaste åren har laget charmat hela fotbolls-Europa med sitt rappa, intelligenta och omställningseffektiva spel. Laget har öst in mål och därtill lyckats behålla sina stjärnor år efter år. 
Texten hade kunnat vara Napoli anno 2016, det var året Gasperini tog över Atalanta och sedan dess har laget - som sämst - hamnat på plats 7 i tabellen. Med smarta värvningar, tydlig spelidé och riktig grinta och teknisk kvalité har laget från Bergamo kört som på räls. Sedan återkomsten till Serie A år 2011 hade laget som bäst placering 11 och flera gånger låg man närmre nedflyttning än mittenpacket. Nog om Atalanta för nu.

Napoli fick bottennapp borta i Granada och fick med sig pressen och en uppförsbacke på 2 mål och inga bortamål gjorda. Nu kan man fråga sig hur firma ADL/Gattuso ser på resten av säsongen - är det dags att köra all in i ligan eller ska vi försöka oss på en bragd i EL? Som det ser ut just nu blir det en fesljummen vår med många "tänk-om-vi-hade-presterat-bättre-än-skit"-funderingar inför många av våra matcher. Skulle vi trots allt lyckas vinna imorgon och kommande torsdag mot Granada så håller jag enbart en sak som oavklarad innan jag kan se detta som en tillräckligt bra säsong och det är om vi kan stjälpa Tjuve ännu en gång fast på bortaplan, som vi skulle/borde ha gjort i höstas. Som det verkar just nu får vi nog acceptera att Gattuso blir kvar till sommaren och det kan ha sina fördelar men också några nackdelar. Jag ser egentligen bara att ADL definitivt bryter om laget säkert är klara för EL eller missar EL med ett antal matcher kvar men om vi är i April/Maj är det nog ytterst osannolikt att Gattuso kastas överbord innan säsongen avslutas.

Napoli kommer in i matchen med fortsatt många borta. Det är skador som är orsaken nu då vi fått tillbaka K2 och Golem från sina COVID-infektioner. Vi saknar dock fortsatt 7 spelare inför imorgon. Mertens, Demme, Ospina, Manolas, Petagna, Lozano och Hysaj är alla otillgängliga medan Atalanta kommer med en relativt frisk trupp med enbart Hateboer definitivt borta. 

Det är inte lätt att vara Napolisupporter men på något sätt känns det också helt rätt att man sitter i skiten på detta sätt, känns bekant och "som vanligt" igen.

Den rosa tippar följande uppställningar (jag tror väl mer på LolliPolli på högerkanten än Elmas):

Napoli 4-3-3
Meret
Di Lorenzo - Rrahmani - Koulibaly - Rui
Ruiz - Bakayoko - Zielinski
Elmas - Osimhen - Insigne

Atalanta 3-4-1-2
Gollini
Toloi - Romero - Palomino
Maehle - De Roon - Pessina - Gosens
Malinovsky
Ilicic - Zapata

Payam Zehtab2021-02-21 01:37:45
Author

Fler artiklar om Napoli