Lagbanner
2020-11-08 18:00

Bologna - Napoli

Inför Bologna – Napoli: Annalkande målfest?

Inför Bologna – Napoli: Annalkande målfest?

Ett, inför omgången, femteplacerat Napoli reser norrut för att ta sig upp på ligahästen igen då det är dags för bortamöte med Sinisa Mihaljovics Bologna.

Efter den smått osannolika förlusten mot Sassuolo förra helgen lyckades ett lite halvt reservbetonat Napoli vända och vinna borta i Rijeka och, precis som AZ och Real Sociedad, ta sig upp på sex poäng efter tre omgångar i Europa Leagues Grupp F. Segern var skönare än insatsen, om vi säger så.

Gattusos ljusblåa maskin ångar nu vidare från de nordligaste delarna av Kroatien till Emilia-Romagnas huvudstad för ett sista stopp innan ett närmare två veckor långt landslagsuppehåll stundar. En viktig match på så vis att man kan haka på det kluster av lag som ser ut att kunna distansera sig lite i toppen av Serie A när tabellen nu så sakteliga börjar ta form. För motståndet står det, inför dagen, fjortondeplacerade Bologna som letar efter formen efter en halvknackig ligainledning.

Sinisa Mihajlovcs mannar inledde säsongen med att få stryk av Zlatan på bortaplan innan man tog en 4-1-seger mot Parma. Därefter följde tre raka förluster, bland annat mot nykomlingen Benevento, innan man i den senaste omgången vände såväl 0-1 och 1-2 till 3-2-seger hemma mot Cagliari. En viktig seger där ett av de stora anfallshoppen, Musa Barrow, gjorde sina två första mål för säsongen.

Man förfogar över en till synes potent och rätt spännande offensiv med just gambianen Barrow på en av kanterna och de två landslagsmännen Orsolini och Soriano på den andra respektive centralt i banan. Framför den tridenten stångas en 38 år gammal Rodrigo Palacio på topp medan vår svenske landslagsman Mattias Svanberg tycks ha tagit en ordinarie tröja på det centrala mittfältet med fyra raka ligastarter. Till skillnad från Gattuso, som har lyxen att förfoga över helt skadefri trupp, kan Mihajlovic sakna upp till sju spelare i dagens match.

I Napoli fick ett par bärande spelare lite vila i veckan vilket borde betyda att man kan ställa bästa möjliga lag på banan här. Positivt senast var också att Insignes skada, som han ådrog sig mot Real Sociedad, inte var allvarligare än att kaptenen kunde göra ett halvtimmesinhopp mot Rijeka.

Det är på förhand mycket som talar för att Napolis offensiva spelare kan komma att ha ganska roligt under söndagskvällen. Till exempel att man är det lag i ligan som snittar flest skott per match (19) medan Bologna å sin sida nu har släppt in mål i 39(!) raka ligamatcher. En notering som ger de det mindre smickrande rekordet bland alla lag i Europas topp 5-ligor sedan 1975 då tyska Duisburg gick 38 matcher utan rena lakan. Låt oss hoppas att bottenrekordet inte tar slut vid 39 för Bologna.

Troliga startelvor:

Bologna (4-2-3-1): Skorupski; Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Hickey; Schouten, Svanberg; Orsolini, Soriano, Barrow; Palacio.

Napoli (4-2-3-1): Ospina; Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj; Ruiz, Bakayoko; Lozano, Mertens, Insigne; Osimhen.

Senast dessa båda möttes slutade det 1-1. Det enda oavgjorda resultatet på de tio senaste mötena lagen emellan. Faktum är att inget av lagen spelat lika ännu under de totalt 17 tävlingsmatcher som lagen spelat under säsongsinledningen. Det är alltså inga kryssglada lag som möts. Samtidigt som det alltså finns goda möjligheter till mycket mål. Det borde med andra ord vara en lämplig uppgift för Insigne, Mertens, Osimhen och gänget.

Tre poäng och medvind in i det urtrista landslagsuppehållet, grazie!

Avspark: Söndag den 8 november kl 18.00
Arena: Stadio Renato Dall’Ara
Domare: Fabrizio Pasqua
TV-sändning: Cmore

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2020-11-08 11:05:34
Author

Fler artiklar om Napoli