Lagbanner
Unipol Domus, 2024-02-25 15:00

Cagliari - Napoli

Inför Cagliari-Napoli

Inför Cagliari-Napoli

Napoli reser till Sardinien för bortamöte med Cagliari i den 26:e omgången av Serie A.

Trots blott ett skott på mål på 95 minuter lyckades Napoli, via en comebackande Victor Osimhen, lösa ett 1-1-resultat i hemmamötet med Barcelona. Således lever Champions League-åttondelsfinalen inför returen på Camp Nou den 13 mars. Fram till dess väntar ett ganska tufft matchande för Napolis del med fyra ligamatcher. En bra period för den nygamle Francesco Calzona att kunna ingjuta något slags mod i laget inför sluttampen av den hittills misslyckade säsongen 2023/2024. Niondeplacerade Napoli, som har en match mindre spelad än majoriteten av konkurrenterna, har numera en bit upp till Europaplats och bör börja hitta tillbaka till vinnarspåret och man ämnar ha något med dessa att göra när det vankas april/maj.

Härnäst väntar nästjumbon Cagliari på bortaplan. Detta blir Calzonas första ligamatch som huvudtränare i klubben. 55-åringen, som parallellt rattar Slovakiens landslag, gör dock sin tredje sejour i klubben då han 2015-2018 var assisterande under Sarri och 2021-2022 var verksam som teknisk coach. Uppdraget i Slovakien är Calzonas första som huvudtränare och det återstår att se om han nu kan få bukt på de regerande italienska mästarna. Han beskrivs som en offensivt viktad coach som förlitar sig mycket på sina nyckelspelarna. Att vi kommer få se doser av vissa Sarri-influencer är nog inte en alltför vild gissning.

Cagliari då? Sarderna har en kämpig säsong i botten av Serie A-tabellen där man kämpar för sin överlevnad. Nu har man visserligen Salernitana bakom sig men ses av många som det spelmässigt sämsta laget i ligan. Senast löste Ranieris gäng 1-1 borta mot Udinese, deras första poäng på sex matcher, efter en kvittering av Napolilånet Gianluca Gaetano som varit en injektion med två mål på tre framträdanden i klubben.

För Napolis del är Di Lorenzo avstängd i matchen medan Ngonge väntas utebli med en muskelskada.

Möjliga startelvor:
Cagliari (4-3-1-2): Scuffet; Zappa, Mina, Dossena, Augello; Nandez, Makoumbou, Deiola; Gaetano, Luvumbo, Lapadula.

Napoli (4-3-3): Meret; Mazzocchi, Rrahmani, Jesus, Olivera; Anguissa, Lobotka, Traoré; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.


Ser vi till den inbördes statistiken lagen emellan så har Cagliari blott en vinst på 25 försök mot Napoli. En lämplig första ligauppgift för Calzona? Man kan ju iallafall hoppas.

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2024-02-25 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli