Lagbanner
Sardegna Arena, 2022-02-21 19:00

Cagliari - Napoli

Inför Cagliari - Napoli: Den första av resterande måstematcher
Grabbarna efter EL-matchen mot Barca. Gladare miner ikväll?

Inför Cagliari - Napoli: Den första av resterande måstematcher

Napoli flyger till syd-Sardinien för att fajtas i kvällens ligamatch. Med 3 poäng hem till Neapel så lever hoppet kvar om topp 2, eller bättre, placering men allting annat än 3 poäng så kan vi, för tillfället, lugna oss med såna tankar.

Cagliari har haft ett bra flyt senaste tiden och Mazzarris mannar, som på förhand var nedflyttningstippade, har fortsatt att överraska och spelat ihop en del poäng. Efter sista matchen i 2021 mot Juventus har man startat 2022 med 11 poäng av 18 möjliga med enbart en uddamålsförlust mot Roma. Nu ska det dock, förhoppningsvis, inte vara tillräckligt stor egoboost för Sardinierna för att lyckas norpa några poäng av oss på andra sidan tabellen. Napoli har just nu sitt absolut bästa läge sedan 2017/18 för att faktiskt vara med och slåss om en topplacering i ligan och med Inters torsk i helgen samt Milans oavgjorda historia så ser tabellen ut som sådan att Inter har 1 poäng mer på lika många matcher och Milan har 3 poäng mer (och sämre MS) fast med en match mer spelad. I praktiken är detta långt ifrån oöverkomligt med tanke på spelschemat där vi också möter just Milan på Stadio San Maradona (borde hetat så egentligen) om drygt en vecka i en 6-poängsmatch. Dessförinnan ska vi dock vara värdar för ett gäng katalaner i veckan och sedan åka till huvudstaden för att möta en annan Ciro och en annan bekanting från Napolibänken, Mr Sarri. Vi har, minst sagt, ett späckat och svårspelat schema men det är en uppgift som vi SKA kunna klara av. Vår tabellplacering i slutet av säsongen kommer, enligt mig, vara helt och hållet vår egen att njuta eller lida av. 

Nå, hur ser uppsnacket ut inför kvällens drabbning? Vi har, tyvärr, återigen fått se några namn tillkomma på skadelistan och de som lämnades hemma i Neapel ikväll var så många som 5 spelare. Lobotka, Politano, Insigne, Lozano och Anguissa är alla hemma och rehabar vilket lämnar Zielinski, Ruiz och Demme som enda centrala mittfältare ikväll och det blir en känslig historia om någon av dessa herrar också skulle dra på sig någon skada. Bakåt sett ser vi ganska hela ut så rykten gör gällande att Spalletti satsar på en lite mer defensiv uppställning i form av 3 centrala backar (K2, Rrahmani, JJ) och Rui/DiLo som flygande ytterbackar. Då blir det Demme och Zielinski som får bli centralmitt och offensivt spekuleras det i att Elmas vikarierar för Insigne medan Petflaskan får vara solo längst fram och med Ciro på högerflank/skuggstriker. 

För att vi på allvar ska hänga kvar i fajten om topp 2 - vilket jag absolut tycker att vi ska prioritera över avancemang i EL - så MÅSTE vi ta 3 poäng ikväll och gärna fortsätta så för vi kommer inte få något gratis från de randiga i Nord. Deras helg sög men deras vilja för revansch kanske blir ännu starkare så vi måste ta varje chans vi får att utmana och visa att vi vill vara i toppen av tabellen.

Avspark: 19.00
Går att streama på C More eller "annat".

Avanti ragazzi!

Payam Zehtab2022-02-21 12:19:45
Author

Fler artiklar om Napoli