Lagbanner
Stadio Giovanni Zini, 2022-10-09 18:00

Cremonese - Napoli

Inför Cremonese - Napoli
Anguissa med dubbla mål i förra ligamatchen - ska han fira på nytt mot Cremonese?

Inför Cremonese - Napoli

Bortamatch hos nykomlingarna från Lombardiet väntar härnäst

Då har vi snart kommit halvvägs på första halvan av säsongen och vi gör så med full pott i CL (med sjuk målskillnad) och utan förlust i ligan hittills. Det är ett alldeles utmärkt facit men för att vi ska kunna hålla momentum under resterande 75% av säsongen kommer matcher som denna, mot "enkla" Cremonese, vara av yttersta vikt för att kunna lufta spelare och samtidigt se till att vi tar hem 3 viktiga och nödvändiga poäng så att det inte blir en ny säsongsavslutning i antiklimax och "tänk-om".

Hur som helst. Cremonese är inte helt nya för Serie A men det var ett antal år sedan, närmare 26 sådana, som de sist var i italienska högstaligan. Hemmalagets trupp är för mig ganska namnfattigt och det finns få spelare som jag känner till sedan tidigare och då är de flesta inlånade från större klubbar men vi har en bekantskap i Chiriches som var hos oss ett antal säsonger innan han gick vidare. Det ska inte vara så mycket att filosofera över inför den här matchen. Spalletti har redan visat vad laget kan producera mot bra motstånd - nu gäller det att han återigen kan visa hur lagets lägstanivå också har steppats upp och att laget håller fokus i samtliga matcher. Jag har blivit imponerad över hur spelarna inte "gett upp", som det ofta såg ut med Gattuso vid rodret, efter 30 minuter utan mål och att man jobbar sig tillbaka med grinta även när vi hamnar i underläge. Nu vill jag se mer rotation - släpp in Östigard, Gaetano, Elmas, Simeone från start (åtminstone 2 av dom) och låt de andra få visa att de också ska slåss om sina platser i truppen. Jag förväntar mig nu att mr Spalletti fortsätter att producera resultat med 3 pinnar i matcher som denna framöver. Man ska dock ta med sig att trots 3 poäng på 8 matcher så har samtliga 3 poäng skrapats ihop de senaste 4 matcherna med 3 oavgjorda matcher, mot bl.a Sassuolo och Atalanta vilket ändå får ses som ganska imponerande. Hoppas att Spalletti gjort sin läxa och att vi inte blir tagna på sängen.

Avspark imorgon söndag kl 18:00
Laguppställningar är för svåra att sia om just nu, håll koll på valfri källa för italiensk fotboll under morgondagen för trovärdig information.

Forza Napoli!

Payam Zehtab2022-10-08 22:11:56
Author

Fler artiklar om Napoli