Lagbanner

Inför Empoli hemma

Napoli gästas av Empoli i omgång 17.

Napoli tar emot Empoli på hemmaplan i jakten på att ta tre nya poäng. Efter kryss borta mot Sassuolo och förlust hemma mot Atalanta kan en undra hur läget är i Napoli, om allt det fina från inledningen av säsongen är borta. Men så är det inte, dels vann laget mot Leicester i torsdags och dels sitter truppen och Spalletti med ett stort gäng skador på främst nyckelspelare. Europa Leaguematchen mot britterna gav oss dessutom en bild av Spallettis Napoli hittills - laget som kämpar, som kan vända, som kan klara en motgång och löser uppgiften. Det tillsammans med vissa cyniska inslag är bland det viktigaste den nye tränaren har fört med sig till klubben.

Napoli har nu tappat förstaplatsen efter de två senaste matcherna i Serie A men undertecknad är inte orolig för den fortsatta jakten på CL-plats. Dels så har Napoli samlat på sig så många poäng som en buffert, dels så ser laget och spelet så mycket bättre ut än i fjol. Självklart kan en drömma om scudetto och titlar men än så länge är toppfyra det givna målet med säsongen. Napoli måste tillbaka till att prenumenera på en CL-plats. Å blandade resultat hör till. Även om vi såklart drömmer om den dagen då Napoli städar bort hälften av alla onödiga poängtapp i enkla matcher och är ett topplag fullt ut...

Nu väntar Empoli som under tränare Andreazzoli parkerar sitt lag på en fin mittenplacering i tabellen. Det är ingen enkel motståndare, framförallt för ett lag som "måste" vinna. Napoli ska helst studsa tillbaka och ta de tre poängen för att inte bli pressade till stordåd mot MIlan nästa helg. 

Problemet är givetvis att Spalletti saknar en samling nyckelspelare som är helt ordinarie. Nu kommer trots allt rapporter om att Anguissa, Insigne och Lozano är med i truppen inför Empoli och även om de endast gör minuter eller inte ens äntrar planen på söndag är det positiva nyheter. Det kan bli så att Spalletti inte vill chansa med vare sig Insigne eller Anguissa så att de istället får ytterligare en veckas återuppbyggnad. Lozano däremot har ingen sådan typ av skada utan kan köra (med eller utan tänder).

Mertens, Politano och Elmas lär starta längst fram. Zielinski och Demme bör vara givna (Lobotka skadad). Ounas kan mycket väl få speltid efter bra insatser i veckan.
I övrigt hoppas jag att Manolas är frisk nog att spela, Juan Jesus har inte imponerat som mittback.

Avspark söndag kl 18.00 

 

Fredrik Kreüger2021-12-11 20:04:13
Author

Fler artiklar om Napoli