Lagbanner
Carlo Castellani, 2023-02-25 18:00

Empoli - Napoli

Inför Empoli - Napoli: Rotation?

Inför Empoli - Napoli: Rotation?

Ångloket Napoli tuffar vidare mot nästa uppgift. Efter tisdagens 2-0-seger i Tyskland tar man sig till Toscana under lördagskvällen för bortamöte med Empoli i den 23:e omgången av Serie A.

Via komfortabla 2-0 borta mot Eintracht Frankfurt har Napoli inte bara satt sig i ett gynnsamt läge i ligaspelet. Med ena foten i Champions League-kvartsfinal har självförtroendekontot fått ytterligare påfyllning, som om det inte räckte sedan tidigare. Victor Osimhen och Giovanni Di Lorenzo löste segern i Tyskland, Khvicha Kvaratskhelia kunde därtill kosta på sig att missa en straff medan Eintracht Frankfurts bästa spelare, Randal Kolo Muani, fick syna det röda kortet efter en vårdslös satsning.

Liksom föregående helg ska Napoli nu sätta tonen för Serie A-omgången då man är först ut under lördagskvällen. För motstånden står tolfteplacerade Empoli. Paolo Zanettis homogena lagbygge har gått förhållandevis starkt efter VM-uppehållet med blott en förlust på åtta matcher. Däribland har man luggat lag som Lazio, Inter och Fiorentina på poäng. Empoli är ett stabilt lag som inte gör särskilt mycket väsen av sig. På pappret har man inte heller seriens mest namnstarka trupp. I nuvarande takt kommer man dock lösa nytt Serie A-kontrakt med hyfsat god marginal. Till följd av gula kort i den senaste matchen saknas startspelarna Filippo Bandinelli och Jean-Daniel Akpa Akpro mot Napoli.

När lagen möttes i november stod Empoli upp bra. Efter straffmål och sedermera utvisning på den tidigare Napoli-spelaren Sebastian Luperto kunde napolitanarna tillslut lösa en 2-0-viktoria. Dessförinnan har man haft det svårt mot just Empoli som vunnit tre av de fyra senaste mötena. När lagen drabbade samman på Stadio Carlo Castellani i våras vände hemmalaget mirakulöst 0-2 till 3-2 från matchminut 80.

Med ovanstående i bakhuvudet går det att argumentera för att Empoli är lite av ett boogieteam för Napoli. Just den här säsongens upplaga av Napoli verkar dock vara befriade från allt det som tidigare varit så symptomatiskt för klubben. Det mesta, eller snarare allt, går som på räls för Luciano Spalletti och hans mannar. Till dess att den fina känslan tillika goda formen sinar finner jag längre inga större anledningar till att tvivla på uppgifter likt denna. Det som blir intressant att se är om Spalletti lika envist som tidigare fortsätter starta med samtliga nyckelspelare. Anguissa, Osimhen och Kvaratskhelia kunde bytas ut i andra halvlek mot Frankfurt vilket kanske skvallrar om att de är tilltänkta från start även mot Empoli. I och med att det är tredje matchen på åtta dagar finns argument för att låta några inleda på bänken här. Samtidigt är det en hel vecka till nästa match mot Lazio. En avvägning att göra för mister Spalletti. Jag kan tänka mig att spelare som Elmas, Politano och Rui spelar den här matchen då de fick inleda på bänken i veckan.

Möjliga startelvor:

Empoli (4-3-1-2): Vicario; Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi; Haas, Henderson, Marin; Baldanzi; Satriano, Caputo.

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui; Anguissa, Lobotka, Elmas; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.


Avspark: Lördag 25/2 kl 18:00
Arena: Stadio Carlo Castellani
Domare: Giovanni Ayorldi
TV-sändning: Cmore

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-02-25 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli