Lagbanner
Stadio Carlo Castellani, 2022-04-24 15:00

Empoli - Napoli

Inför Empoli – Napoli: ”Det går aldrig…
Blir det en glad eller uppgiven Osimhen vi får se imorgon?

Inför Empoli – Napoli: ”Det går aldrig…

…och går det så går det åt helvete!”

Säsongsavslutningsreflektioner
Napoli har under senaste decenniet varit synonymt med italiensk toppfotboll och har hyllats i Europa mer än ett antal gånger för sin charmiga fotboll med hög press och anfallsglädje. Man har dock också, i ligan, visat på enorma floppar och, på ren svenska, förjävligt dålig inställning mot lag som man ”ska” slå utan några större problem. Vi minns nog alla avslutningen på förra säsongen men även innan dess behöver vi inte backa bandet särskilt långt för att hitta ett scenario där allt var upplagt för en scudetto efter vad som borde ha varit en avgörande uddamålsvinst mot Juventus i slutsekunderna av K2 men där vi, de sista 4 matcherna lyckades torska med 3-0 mot Fiorentina och spela 2-2 mot Torino. 4 poäng som hade tagit oss till svunna tiders firande.

Jag ska inte räkna säsongen som avklarad ännu men hittills har Spalletti fått Napoli att se ut som ett betydligt mer stabilt lag när det gäller grisvinster och den där jävlaranamman som är nödvändig för att vinna mer än bara folks hjärtan. Det som dock kvarstår, som verkar vara helt ingrott i omklädningsrummet, är att slipa mentaliteten och få in lite vinnarskalle som smittar av sig i truppen. Förutom säsongens bottennapp på hemmaplan med urusla siffror så står vi fortfarande med byxorna nere och undrar varför de randiga från norr lyckas vinna serien med betydligt sämre spel. Svaret är, liksom nästan varje gången säsong de senaste åren, att vi helt enkelt inte ”pallar trycket”. En sak, som nästan gör ont i mig att skriva är dock att jag, för första gången i hans sejour i Napolis tröja, faktiskt tycker att Mario Rui gör en hyfsad, kanske t.o.m bra, säsong – både i inställning, defensiv och offensiv. Så där har vi lite positivt iaf…

Inför matchen
Napoli får åka till Toscana imorgon och bjuda upp till dans på Empolis Carlo Castellani och hemmalagets form den sista tiden har sett helt okej ut, sett till trupp och förväntan. Man har spelat många oavgjorda matcher men också torskat en del mot svårt motstånd men det ska också tilläggas att man oftast enbart förlorat med uddamålet. Senaste matchen stack ut lite mer med hela 4 insläppta mål så vi får se om det innebär att hemmalaget är revanschsugna eller om man känner sig lite mer nedslagna. Napoli har å andra sidan inte heller mycket att vara nöjda med, sett till de senaste matcherna. Vi får bara hoppas och tro på att laget kan avsluta säsongen med lite mer grinta och värdighet både för avgående kapten Insignes skull och sin egen. Det finns inte på kartan att vi ska sluta under fjärdeplatsen men jag förväntar mig att vi fortsätter slåss om plats 2-3, det skulle sitta dåligt i mig att se några zebror hoppa förbi nu på sluttampen också, det är redan för många randiga på toppen för min smak.
Napoli åker utan K2 som är avstängd och DiLo, Ospina, Elmas och Lobotka uppges vara fortsatt skadade men Ospina följer med truppen till Empoli ändå.

Förväntade elvor:

Empoli (4-2-3-1):
Vicario
Stojanovic - Romagnoli - Viti - Parisi
Zurkowski - Asllani
Bandinelli - Bajrami – Di Franscesco
Pinamonti


Napoli (4-3-3):
Meret
Zanoli – Rrahmani – Juan Jesus – Mario Rui
Fabian Ruiz – Demme – Anguissa
Lozano – Osimhen – Insigne

Avspark: 24/4 kl 15.00
Ses på C More som vanligt (eller andra alternativ på nätet)
 

Payam Zehtab2022-04-23 21:03:59
Author

Fler artiklar om Napoli