Lagbanner
Stadio Artemio Franchi, 2021-10-03 18:00

Fiorentina - Napoli

Inför Fiorentina - Napoli
Inga Gol Dell'ex ikväll om vi får be Calle.

Inför Fiorentina - Napoli

Ligaspelet fortsätter efter säsongens första förlust med en bortamatch i Florens.

Förra matchen fick vi återigen bli påminda om lagets kanske största svaghet, vänsterbacksposition med prenumeranten Mario Rui. Portugisen har under sina år hos oss varit en ständigt återkommande hackkyckling för undertecknad men varje säsong har jag en förhoppning om att någon lyckats snacka honom lite lugnare eller, ännu hellre, att han blir såld och vi får tillbaka en spelare av Ghoulam-kvalitet på denna position. Nu skulle någon kanske tycka att jag överdriver när jag skyller hela förlusten mot Spartak på honom men i mina ögon är det verkligen en enmansshow av sämsta kvalitet som lägger upp gästande ryssarna för att kunna rulla boll och gräs för att dra ut på tiden. Hade jag varit Spartak-supporter hade jag dock tyckt att matchen var väldigt väl spelad mot ett bättre lag där man verkligen tog vara på sina omställningar och hade hög effektivitet framför mål. 

Hittills har vi gått som på tåget i ligan, 6 raka vinster med 16-2 i målskillnad. En riktig smakstart och nu ställs vi mot Fiorentina som haft en väldigt fin start på sin säsong också med hela 4 vinster och enbart 2 förluster mot Roma och Inter. Däremot bör man också lägga till att Fiorentinas siffror ser något mindre övertygande ut med enbart uddamålsvinster och 2-målsförluster till 9-9 i målskillnad. Fiorentina har en spännande trupp och skulle mycket väl kunna bjuda upp till dans men med nuvarande form får vi ändå ses som klara favoriter i dagens möte. 

Om man ska ta med sig något från EL-matchen så är det iallafall positivt med Demme och Meret som är tillbaka. Personligen undrar jag också när Mertens ska få känna lite boll och ska vi få se någon annan på VB-position (läs: vem som helst)? Annars blir det nog ungefär samma uppställning som tidigare med Ospina längst bak och Rrahmani/K2 som mittlås. Mittfältet återgår nog till firma Ruiz, Zamboni och Zielinski. Längst fram kan vi förvänta oss Insigne, Ozzy och Politano om vår gode mister fortsätter med sin preferens på högerkanten. Lozano har dock gjort det ganska bra vissa matcher och borde kunna bjuda upp till fajt om startplatsen.

Truppen till Florens:
David Ospina, Alex Meret, Davide Marfella
Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Kostas Manolas, Kalidou Koulibaly, Faouzi Ghoulam, Mario Rui, Alessandro Zanoli, Juan Jesus, Kevin Malcuit
Zambo-Mambo Anguissa, Fabian Ruiz, Piotr Zielinski, Eljif Elmas, Diego Demme
Hirving Lozano, Lorenzo Insigne, Matteo Politano, Adam Ounas, Victor Osimhen, Andrea Petagna, Dries Mertens

Avspark ikväll kl 18.00
Finns att streama på C More eller valfri fulstream.

Avanti Napoli!

Payam Zehtab2021-10-03 10:56:33
Author

Fler artiklar om Napoli