Lagbanner
2021-02-06 20:45

Genoa - Napoli

Inför Genoa – Napoli: Tufft brödramöte i norr

Inför Genoa – Napoli: Tufft brödramöte i norr

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Napoli reser uppåt i landet för att ta sig an ett formstarkt tillika pånyttfött Genoa i den 21:a omgången av Serie A.

Ett Napoli utan vidare självförtroende gör sig redo för en ny holmgång i ligaspelet. Efter två spelmässigt ganska dåliga insatser mot Parma och Atalanta väntar nu ett Genoa med blott en förlust på de sju senaste ligamatcherna. Efter att rykten om att De Laurentiis kontaktat Sarri för en eventuell återkomst börjat blossa upp är känslan att Gattusos dagar som Napolitränare kommer allt närmare sitt slut. Något som på sätt och viss också avspeglats i den senaste tidens prestationer.

För motståndet under lördagskvällen står alltså brödraklubben Genoa. Laget inledde ligaspelet ganska knackigt och var ett tag fast under strecket. Sedan den nygamle tränaren Davide Ballardini tog över efter Rolando Maran i december har dock formen vänt och Genoa klättrar sakta men säkert i den jämna tabellen. Det fjortondeplacerade laget har inför mötet med Napoli fyra ligamatcher i rad utan förlust där det enda poängtappet kom via ett starkt 0-0-kryss borta mot Atalanta. Nu senast blev det klara 3-0 borta mot jumbon Crotone.

Det kanske mest anmärkningsvärda sedan Ballardinis återkomst är hur han väckt liv i Mattia Destro igen. Den numera 29-årige anfallaren är på väg mot sin målbästa säsong i karriären efter nio fullträffar på 16 matcher. Åtta av dessa har kommit sedan i mitten av december, då Ballardini tog över. Utöver Destro innefattar Genoatruppen välkända namn som Strootman, Zappacosta, Criscito och Perin som alla normalt tillhör startelvan. På bänken hittar vi de gamla Napolibekantingarna Behrami och Pandev som gjorde två respektive tre säsonger i ljusblått.

För Napoli duggar matcherna nu tätt. I veckan väntar cupreturen mot Atalanta innan man tar sig an Juventus till helgen. Veckan efter är det dags för Granada i Europa League innan man åter tar sig an Atalanta, den här gången i ligan. Med detta sagt stundar många och svåra uppgifter för detta lite smått skadeskjutna Napolilag. Således gör många rapporter gällande att Gattuso inte kommer ta några större risker i sin laguttagning här. Mertens har rest till Belgien för att undersöka sin ankel, Osimhen uppges ännu inte vara redo för att starta och Insigne lär inleda på bänken som en försiktighetsåtgärd till följd av sina vadbekymmer. Fabian Ruiz fortsatt är fast i covidkarantän och med bedrövlig tajming har nu även Koulibaly testat positivt för viruset och kommer således vara indisponibel en tid framöver. Hysaj, Maksimovic och Elmas lär alla få chansen i elvan medan fronttrion kan komma att utgöras av Politano, Petagna och Lozano.

Troliga startelvor:

Genoa (3-5-2): Perin; Masiello, Radovanovic, Criscito; Zappacosta, Zajc, Badelj, Strootman, Czyborra; Destro, Scamacca.

Napoli (4-3-3): Ospina; Hysaj, Manolas, Maksimovic, Rui; Elmas, Bakayoko, Zielinski; Politano, Petagna, Lozano.

Med tanke på skadeproblematiken, formen, spelet, självkänslan och det täta matchandet förväntar jag mig allt annat än en enkel match mot ett hungrigt Genoa fyllt av positivism och självförtroende. Ett poängtapp ser jag inte som alltför otänkbart givet hur de senaste matcherna sett ut. Detta vore dock förödande i jakten på en topp 4-placering.

Nåväl, åtminstone på förhand låter kvällsmatchen på Luigi Ferraris som en mysig upplevelse. Jag tar med mig det så länge.

We live to fight another day. Avanti ragazzi!

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2021-02-06 13:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli