Lagbanner
2020-12-16 20:45

Inter - Napoli

Inför Inter - Napoli
Gattuso är stolt över grabbarna efter 2-1 vändningen mot Samp senast.

Inför Inter - Napoli

Bortamatch i Milano mot Nerazzuri på onsdag kväll.

Milanolagen har hittills gjort sitt jobb väl och toppar tabellen med 27(Milan) respektive 24(Inter) poäng vardera. Strax därefter kommer Juventus och Napoli på 23p var - lämnar återigen diskussionen kring icke-matchen mellan delade tredjeplacerade lagen.
Fokus på Inter som inte stod för en särskilt imponerande inledning men som vunnit sina 4 senaste ligamatcher och rättat till sin placering i tabellen utifrån spelarmaterialet. 

Belgaren Lukaku och argentinaren Martinez står för 9 respektive 5 av lagets totala 29 mål vilket får tolkas som att laget inte är helt och hållet beroende av sina tunga anfallsspelare. Inter kommer in i matchen med några spelare som inte är tillgängliga i form av Nainggolan och Vecino. Det kvarstår vissa frågetecken kring chilenska paret Sanchez och Vidal samt ytterback Hakimi. I övrigt verkar Inter ha en rätt komplett trupp och de har ett ganska gediget och namnkunnigt lag med en väldigt kvalificerad tränare i spetsen. Napoli kommer in med lite vind i ryggen från gruppseger i Europa League och även bra resultat senaste ligamatcherna. Om man får hoppas så har vi också grintan som behövs i stormatcher, vilket detta nu får klassas som. Inters trupp och ledare är definitivt top2 i Serie A och Napoli får i jämförelse acceptera en tredje eller t.o.m fjärdeplats efter Milan (utifrån deras nuvarande sinnessjuka form). Inter har ju också en infekterad relation till Eriksen för tillfället men det verkar inte skada deras prestationer nämnvärt. Man har Perisic, Brozovic och Barella som täcker upp och gör ett jämförbart, om inte rentav bättre, jobb för laget.

Nu väntar ett mer späckat schema, med några dagars uppehåll runt jul/nyår, och vi kommer att möta Lazio i nästa match. Dessa två matcher står 6 tunga poäng på spel och inom en vecka kanske vi också får något besked kring Juve-matchen men om vi känner Italien rätt så väntar ytterligare några karuseller innan vi kommer fram till att Juventus vinner och Napoli får böta för att man ifrågasätter. Siaren Payamdamus har talat.

Förväntade startelvor:

Inter 3-5-2
Handanovic
Skriniar - De Vrij - Bastoni
Darmian - Barella - Brozovic - Gagliardini - Young
Lukaku - Martinez

Napoli 4-2-3-1
Ospina
Di Lorenzo - Manolas - Koulibaly - Rui/Hysaj
Fabian - Bakayoko
Lozano - Zielinski - Insigne
Mertens

Avspark onsdag kl 20.45.
Avanti!

 

Payam Zehtab2020-12-15 21:12:00
Author

Fler artiklar om Napoli