Lagbanner
2021-04-07 18:45

Juventus - Napoli

Inför Juventus - Napoli
Blir det repris från förra säsongens inledning eller får vi se en Koulibaly á 2018 med matchvinnarskallen?

Inför Juventus - Napoli

Blir det någon resa till Turin eller ej? Blir matchen uppskjuten eller får Napoli en 3-0 förlust automatiskt? Kommer hela säsongen se ut så här?

Ja, frågorna är många inför morgondagens eventuella match. Napoli har börjat väldigt starkt med 8-0 på två matcher och samtliga anfallare förutom nyförvärven Osimhen och Petagna har målat. Bakåt har vi sett tillräckligt stabila ut men det är först i denna matchomgång som säsongens första stora test skulle bli av. Efter 6-0 överkörningen av Genoa på hemmaplan har laget tyvärr lyckats plocka upp några viruspartiklar i samband med matchen och har hittills Elmas och Zielinski som testat positivt plus en i personalen. 

Seriefinal?
Efter ett antal år där vi varit gjutna som topp4 och många som den enda riktiga antipolen till Juventus i ligan, har vi nu fått se fler poängtapp, mindre mål och sämre resultat överlag. Förra säsongen började vi så fint men också så svängigt att hela första matchen mot Juventus, som fortfarande svider, ganska bra sammanfattar hela gångna säsongen. Koulibaly, hjälten som vi trodde skulle få hit scudetton, innan vi lyckades sjabbla bort den sista matcherna, satte 4-3 i eget mål i sista sekunderna av matchen efter en otrolig upphämtning från 3-0 till 3-3 på 20minuter. 

Corona A
Det är olyckligt att viruset härjar och ligan är påverkad, dock kan man tycka att Serie A borde ha något tydligare protokoll. Just nu, i skrivande stund, vill Juventus ej skjuta upp matchen. Napoli är förbjudna att åka från Neapel ikväll som planen ursprungligen varit. Många frågor återstår som väldigt få verkar ha svar på. 

Mina största funderingar och tankar inför imorgon får bli spaltade i ett urval frågor denna gång

  • Kommer en av de viktigaste rivalmötena i ligan att ställas in?
  • Hur många i laget kommer testas positivt framöver?
  • Är det möjligt för Napoli att få igenom masstester och åka iväg imorgon? (Och isåfall, hur kommer den stressen spegla sig i spelet?)
  • Har Gattuso tänkt ut någon spelplan?
  • Hysaj/Rui på VB? (Trots mina svårigheter för de bägge herrarna måste jag ändå ge albanen en halvapplåd för starten på säsongen)
  • 4-3-3 eller 4-2-3-1? (Hoppas personligen på det senare)
  • Uppställning?
Jag hoppas att matchen går av stapeln, kan dock inte tänka mig att denna säsong kommer bli särskilt spelbar om vi redan i tredje omgången har flera lag med små och stora utbrott samt olika restriktioner från olika provinser. Serie A har i sina protokoll bestämt att alla lag med 13 registrerade spelare (minst 1 målvakt) som är tillgängliga ska starta matcher utifrån spelschemat. Nu har de lokala hälsomyndigheterna i Kampanien bestämt att laget ej får lämna området och i protokollet står det att det enda undantaget från en 3-0 walk-over är om hälsomyndigheter infört restriktioner. 

Sammanfattning (tl;dr)
Vi får se om det blir match eller ej
Avspark: 20:45 imorgon söndag 4/10 (eller annan tid och/eller annan dag)
Matchen går att se på CMore (troligtvis) och givetvis på valfri fulstream


 

Payam Zehtab2020-10-03 23:00:30
Author

Fler artiklar om Napoli