Lagbanner
Inför Monza borta

Inför Monza borta

Napoli beger sig norröver till de forna Milanägarnas nya projekt.

Hur är motviationen i Napolitruppen efter att klubben och laget landat in den tredje scudetton? Mot Fiorentina såg inte direkt sprakande ut men Napoli fick två straffar vilket kan vittna om att laget åtminstone skapade en del framåt. Men självklart såg det inte ut som Napoli gick för blod i söndags, helt förståeligt.

Det vore roligt om laget kan avsluta bra trots detta genom att plocka in en del poäng under de sista matcherna. Fem-sex poäng på de sista fyra är klart godkänt sett till förutsättningarna (motivation och motstånd). Det som kan sporra Napoli är att Osimhen jagar skytteligatiteln och där har det hettat till. I absoluta sista stund av säsongen har Inter vaknat till rejält och även Lautaro Martinez som nu jagar vår nigerianska anfallare. Om Osimhen ska vinna den titeln också gäller det att han lagkamrater hjälper till.

Hemmalaget har gjort en superbra säsong som nykomling och kan nog vara motiverade att sätta mästarna på plats. Den inte för så länge sedan aktiva spelaren Palladino har gjort ett bra jobb med laget och kan säkert vara ett intressant tränarnamn längre fram.

Till dagens match mot Monza väntar inga stora överraskningar. Ostigard lär starta i backlinjen, Raspadori som höger anfallare. I övrigt kör Spalletti förmodligen på väntad elva. Det kan vara läge att ge några yngre lite speltid nu mot slutet utan att släppa på bromsen. Som sagt, försök att behåll det långa poängförsprånget säsongen ut. Gå för tre poäng men känslan är att krysset ligger i luften. Vilket vore ett ok resultat.

Avspark söndag kl 15.00.

Fredrik Kreüger2023-05-14 08:08:15
Author

Fler artiklar om Napoli