Lagbanner
2020-10-17 15:00

Napoli - Atalanta

Inför Napoli - Atalanta

Gasperinis succé-gäng kommer ner till San Paolo för en vägvisar-match i kampen om topplaceringarna.

Napoli och Atalanta. Två toppkandidater, fast på helt olika premisser. Där Napoli briljerat i sin ekonomiska långisktighet så har kanske Atalanta briljerat i sin sportsliga, för det skepp som Sartori snickrat ihop (med Gasperini som kapten) går inte av för hackor. Napoli-lägret lär inte glädjas av nyheten att även Ilicic följer med ner till Kampanien, men slovenen är inte direkt de blåsvartas enda megasuccé de senaste åren.

Istället för att tala om icke-matchen den förra omgången så kan det vara värt att konstatera att både Napoli och Atalanta inlett säsongen bra. Inte ett poängtapp hittills för något av lagen och de flesta håller nog med om att båda är storfavoriter till att sluta i toppen bakom Inter och Juve. Men trots allt så känns det, åtminstone för undertecknad, som att Atalanta ligger snäppet före. Gasperini har fått längre tid på sig än Gattuso och är i slutändan en bättre tränare - sådant betalar av sig över tid och Atalanta känns för tillfället som seriens mest väldrillade lag. Troligtvis närmre Inter än Napoli poängmässigt när vi summerar tabellen nästa år.

Napoli har visat upp ett mer intensivt anfallsspel de senaste matcherna än tidigare under Gattuso, men frågan är om man verkligen vågar sätta plattan i mattan imorgon. Troligtvis väljer Gattuso att falla tillbaka på tidigare framgångar med ett lågt försvarsblock, likt mot Inter i coppan för några månader sedan. Vilket inte behöver vara fel i sig men visst hade det varit kul om båda lagen gasade på redan från start. Exempelvis så har matcherna mellan Atalanta och Lazio de senaste åren varit några av ligans mest sevärda, just eftersom båda lagen är beredda på att vara framåtlutade trots det höga tempot i omställningarna. Att Napoli plockar poäng är såklart viktigast, men fotbollsromantikern i en ser hellre att det sker genom ett målfyrverkeri än en uddamålsvinst.

Probabilí formazioni enligt gazzettan:

Napoli (4-2-3-1):
Ospina; Di Lorenzo, Manolas, K2, Hysaj; F. Ruiz, Bakayoko; Politano, Mertens, Lozano; Osimhen.

Atalanta (3-4-2-1):
Sportiello; Toloi, Romero, Palombino; Hateboer, De Roon, Pasalic, Gosens; Gomez, Ilicic, Lammers.

Avspark 15.00 lördag.

Edin Bajramovic2020-10-17 01:09:39
Author

Fler artiklar om Napoli