Lagbanner
2020-09-27 18:00

Napoli - Genoa

Napoli - Genoa  -  Vänner >< Fiender [Ny tid!!]
Gemensamt tifo från de gamla vänskapsdagarna mellan Napoli och Genoafansen.

Napoli - Genoa - Vänner >< Fiender [Ny tid!!]

De som minns gamla tiders svenska såpor vet väl att det inte är fullt lika dramatiskt mellan lagen. Lång historia kort - Napoli- och Genoafansen hade ett 36-årigt brödraskap som officiellt bröts i maj 2019.

Första inför-rapporten och likaså första hemmamatchen för säsongen.
Jag börjar med att säga hej och hoppas att ni kommer finna några korn av vettighet i det som skrivs av mig framöver. Nu är artigheterna överstökade och vi återgår till Serie A och Napoli.

Efter föregående match kommer laget förhoppningsvis in i ligaspelet med lite mer självsäkerhet och kan ta vid de sista 20-30 minuterna från matchen mot Parma. Vi fick se 60-70 minuter av relativt oinspirerat spel i en ganska lättläst 4-3-3 uppställning där nästintill allt gick genom Insigne. Trots detta lyckades Lozano få några intressanta bollar och visade på något nytt och fräscht, fortsatt uppåt i hans kurva!
Om Rino nu har accepterat att vi ska ta tillvara på Lozano och Osimhens oförutsägbara stil och går mer mot denna typ av uppställning, antingen 4-3-3 med en ensam Osimhen, eller en 4-2-3-1 med en släpande Mertens så hoppas jag att vi kan få se på lite mer krut framåt. Detta är en match som bör vinnas, åtminstone semi-överlägset för att ambitionen på topp 4 och en CL-plats ska kunna vara något övertygande.

Transferfönstret och rykten har varit relativt tyst ur vårt perspektiv och inga stora förändringar har rapporterats hittills, vi får se om Koulibaly blir kvar eller ej men i nuläget är han i allra största grad en viktig del av truppen. Miliks framtid är alltmer oviss men om vi känner klubben rätt så kommer han gå för reapris nu eller gratis om ett år. ADL är inte känd för att sälja i rätt tid och vi kanske får ha kvar en icke-önskad spelare i laget som sitter på en relativt saftig lön, liksom Ghoulam och forntidens Zuñiga. 

Parma Genoa då? Jo de vann Derby della Lanterna mot sina stadskompisar i Sampdoria på "bortaplan" med 2-1, vilket ändå får ses som en stark start. Inför morgondagens match rapporteras Perin saknas på grund av att ha testats positivt för någon typ av virus, vilket givetvis bådar väl för oss. Genoa har varit väldigt aktiva senaste veckan och fått in Luca Pellegrini, vänsterback, på lån från tjuvarna och även fått in en schweizisk anfallare från Inter i form av Darian Males. Florerar även rykten om Balotelli men med honom är allt ovisst.

Avspark imorgon 27/9 kl 15.00 UPPDATERING - matchen är förskjuten till 18.00 för att COVID-tester ska hinna analyseras.
Går att se på CMore, Sportkanalen eller valfri fulstream.

Trolig trupp för hemmalaget:
Meret, Ospina, Contini, Di Lorenzo, Ghoulam, Hysaj, Koulibaly, Luperto, Maksimovic, Manolas, Rrahmani, Mario Rui, Demme, Elmas, Lobotka, Fabian Ruiz, Zielinski, Insigne, Lozano, Mertens, Osimhen, Petagna, Politano.

Trolig uppställning:
?-?-?-?

AVANTI!
 

Payam Zehtab2020-09-26 20:17:00
Author

Fler artiklar om Napoli