Lagbanner
Inför Napoli - Juventus: Den tillfälligt slumrande jätten på besök?

Inför Napoli - Juventus: Den tillfälligt slumrande jätten på besök?

Nord mot Syd ställs ännu en gång mot varandra i en batalj på lördagskvällen.

Det är en del matcher som sällan behöver en vidare introduktion för att beskriva symboliken mellan fotboll och samhälle. Två världar som möts, två antagonister, men även två klubbar som delvis följt varandra genom serierna, åtminstone de senaste 15 åren.

Juventus har inlett säsongen 21/22 tveksamt men någon panik hos de mesta mästarna har knappast infunnit sig, eller åtmonstone borde inte fallet vara så. Det har varit en del tillfälligheter och lite efterdyningarna från nummer 7´s sorti som skvalpat lite och att man åker på torsk mot ett mindre lag är ju inte jätteovanligt för ett spelförande lag. Matchen mot de våra kommer Juventus ta på 150% allvar och trots ett decimerat lag så är det ändå Juventus Napoli möter. Det kommer inte finnas utrymme för misstag, för det kommer straffa sig. Det kommer inte finnas utrymme för missade målchanser i kavalkad form, för det kommer straffa sig.

Napoli har två raka segrar, men ska vi vara ärliga har det varit mot lag som Napoli alla dagar i veckan ska slå. Nu väntar ett eldprov och en stormatch som generellt sett höjer nivån hos båda lagen, oavsett trupper. Det lag som vill vinna mest imorrn, kommer att gå ifrån matchen med tre poäng.

Osimhen är tillbaks i Napoli då förbundet förkortade straffet. Vilket var helt rättvist eftersom han aldrig skulle blivit utvisad från början.

Troliga lag:
Napoli (4-3-3): Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui; Fabian Ruiz, Anguissa, Elmas; Politano, Osimhen, Insigne
Juventus (4-4-2): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Chiellini, De Sciglio; Kulusevski, Locatelli, Rabiot, Bernardeschi; Morata, Kean

Solonapoli2021-09-10 19:43:00
Author

Fler artiklar om Napoli