Lagbanner
2021-12-09 18:45

Napoli - Leicester

Inför Napoli – Leicester: Vinn eller försvinn

Inför Napoli – Leicester: Vinn eller försvinn

Under torsdagskvällen tar Napoli emot Leicester i den sista och direkt avgörande matchen om vidare avancemang från Europa Leagues gruppspel.

Det är en sargat Napoli som under torsdagskvällen ska spela den sjätte och sista gruppspelsmatchen i Europa League. Såväl skade- som resultatmässigt. Efter att man tappat 2-0 och 2-1 till 2-2 och 2-3 mot Sassuolo respektive Atalanta under den föregående veckan har självöfrtroendet fått sig en rejäl törn. Ser vi till de senaste sex matcherna har man enbart lyckats vinna en och Spallettis gubbar återfinns numera trea i Serie A. Smekmånaden för den, i somras, nytillträdde tränaren tycks av allt att döma vara över. Ingen konstigt med det sett till den otroliga start man fick samt skadeläget i truppen. Koulibaly, Osimhen, Anguissa, Ruiz, Insigne och Manolas är inte bara sex av lagets mest bärande spelare. Utan också troligen fortsatt indisponibla här. De tre sistnämnda kanske kan komma att medverka, det är ännu oklart. Rimligtvis kommer Spalletti inte chansa med dessa om skadeläget är fortsatt osäkert under torsdagen.

Således är det ”B-laget” som ska försöka lösa det mot engelsmännen. Spelare som Jesus, Malcuit, Lobotka och Petagna lär behöva visa varför de förtjänar en plats i den napolitanska truppen. Seger krävs om det ska bli avancemang i den mycket jämna Grupp C där alla lag ligger inom ett tvåpoängsspann.

Leicester kommer även de med rätt stukat självförtroende. I ligan har man bara en seger på de senaste sex matcherna och laget huserar för tillfället på en ganska svag elfteplats i Premier League. Nu i helgen blev det 1-2-förlust borta mot Steven Gerrards Aston Villa. Nog för att jämförelsen haltar en aning men Napoli har i ligan tagit 17 poäng fler än Leicester som visserligen har spelat en match mindre. Men det säger ändå någonting om rävarnas underprestation under hösten. När lagen möttes på King Power Stadium i september fick vi se en, i långa stunder, sprakande tillställning mellan två lag som bjöd upp till dans. Efter Osimhens dopietta lyckades Napoli komma tillbaka från 0-2 och lösa en pinne. Lagets fixstjärna, Jamie Vardy, vilades från start mot Aston Villa och lär säkerligen återfinnas i den engelska laguppställningen under torsdagen. Detta så länge han inte är en av de sex spelare man lämnat hemma till följd av sjukdom. Brendan Rodgers valde att inte namnge dessa sex spelare under sin presskonferens på onsdagen.

Troliga startelvor:

Napoli (4-2-3-1): Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui; Demme, Ruiz; Lozano, Zielinski, Insigne; Petagna.
Leicester (3-4-1-2): Schmeichel; Amartey, Evans, Soyuncu; Castagne, Soumare, Ndidi, Thomas; Maddison; Iheanacho, Vardy.

Leicester leder gruppen på 8 poäng och tar sig vidare vid ett oavgjort resultat. Napoli å sin sida är trea med 7 poäng. Där krävs det vinst om det ska bli vidare Europaspel i februari. Såklart det vore kul att lira slutspel. Men inte till vilket pris som helst. Avanti!

Plats: Stadio Diego Armando Maradona
Tid: Torsdag 9 december kl 18.45
Domare: Antonio Lahoz (Spanien)
TV-sändning: Viaplay

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2021-12-09 10:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli