Lagbanner
Inför Napoli - Milan: Dags att återta hemmaplan?

Inför Napoli - Milan: Dags att återta hemmaplan?

Napoli möter de gamla nordantagonisterna AC Milan och är det nu som laget ska återta sin hemmaborg?

Napoli har två raka hemmaförluster i bagaget inför stormötet mot Milan. En gammal mardrömsmotståndare. Låt oss go down the memory lane lite.

Ett lag som fullständigt pluveriserade det mesta från typ 88-94. Vem minns inte den gamla holländska trion med Gullit som tydlig yttre karaktär. Undertecknad var faktiskt en stor fan av denna spelare i en dåtid som präglades av många fantastiska spelare i Serie A. Detta till trots var det kärleken för underdogen som vann mitt hjärta till slut. Milan har sedan storhetstiden egentligen studsat tillbaks lite här och där. Det är "bara" 9 år sedan de vann ligan sist och även om laget varit lite på dekis de sista åren så tycker jag mig skönja en återgång till något större än vad de varit de senaste åren. Vad Milan har som inte Napoli är tradition och en infrastruktur som trots sina magra år ändå vet hur man hanterar ett stort maskineri.

Men, inför morgondagens match (läs söndag) så gäller det ju såklart inte vilken klubb som har bäst förutsättningar att ta en ligatitel igen. Imorrn gäller nord mot syd igen och rika mot fattiga. En evig följetong som delar italienska supportrar likt Nissan delar Halmstad i två distinkta delar. Och som vanligt flummar jag ut i floskler eftersom jag aldrig riktigt vet vad eller hur jag ska skriva en införrapport. Humöret avgör.

Napoli har efter att ha slaktat Genoa och Atalanta hemma två raka hemmaförluster som bara av tanken på dessa prestationer förnedrar institutionen San Paolo. En upprättelse krävs genast och varför inte då mot toppkonkurrenten AC Milan? Milan har börjat säsongen överraskande bra med en viss svensk som har tydliga likheter med Benjamin Button. Han blir bara bättre och bättre och typ yngre.

Någon som också gärna får sätta fart på sin kurva igen är Dries Mertens. Han lär får starta då "Ozzy" är axelskadad. Gattuso lär vilja ta denna skalpen mer än något annat och förhoppningsvis dröjer det inte en hel halvlek innan laget vaknar. Vinst imorgon och vi hänger på toppen men allt vad det innebär.

Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat. Hoppas Gattuso har sin taktik och back-up plan redo imorrn. Den kommer att behövas.

Troliga lag:
Napoli (4-2-3-1): Meret; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui; Bakayoko, Fabian Ruiz; Lozano, Zielinski, Insigne; Mertens
Milan (4-3-3): Donnarumma; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Hernandez; Kessie, Bennacer; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic 

Solonapoli2020-11-21 16:13:00
Author

Fler artiklar om Napoli