Lagbanner
2020-07-12 21:45

Napoli - Milan

Inför Napoli – Milan: Optimistmöte på San Paolo

Inför Napoli – Milan: Optimistmöte på San Paolo

Under söndagskvällen tar sig Napoli an Milan på San Paolo i den 32:a omgången av Serie A. En, ur flera aspekter, spännande match mellan två lag på klar uppgång såväl spel- som resultatmässigt.

Efter att ha gjort jobbet nere i Genua kunde ytterligare en trepoängare adderas till Napolikontot. Gattusos gubbar har nu sedan återstarten bärgat cuptiteln och tagit fyra av fem segrar i ligan. Med ostoppbara Atalanta som enda plump i protokollet finner vi de ljusblå på en sjätteplats i tabellen på samma poäng som virriga Roma. Trots att Europa League-biljetten redan är säkrad sedan cupvinsten och Champions League-platserna återfinns bortom horisonten är det skönt att kunna konstatera att Napolis möjligheter på en femteplats får anses som goda. Särskilt eftersom vi var nere och skvalpade på en smått genant fjortondeplats kring årsskiftet. Gattuso tycks ha väckt liv i spelarna som ändå verkar kunna komma ifrån den här underliga säsongen med någon diffus typ av miniheder i behåll.

Nu väntar en ganska kittlande match mot ett Milan som sannerligen tycks vädra morgonluft. Precis som Napoli har de rödsvarta fyra av fem ligasegrar sedan återstarten där det enda poängtappet kom i 2-2-mötet borta mot hopplösa SPAL - av alla lag. Dessutom har laget huxflux börjat spruta i mål. Att man gör sex mot SPAL och Lecce säger kanske inte sådär jättemycket medan sju mot Lazio och Juventus är mer talande. Efter 3-0-viktorian borta mot Lazio i Rom stod man senast för en mäktig vänding då Juve fick se 2-0 bli 2-4.

Milan är i skrivande stund blott två poäng bakom Napoli och har med all önskvärd tydlighet inlett jakten på en av Europa-platserna. Man anförs av en viss Ibrahimovic som mäktat med fyra poäng sedan skadeåterkomsten för två omgångar sedan. Bland annat ackompanjeras han av den formstarka kroaten Ante Rebic som nu står på tio ligamål efter lika många starter.

Inget av lagen lär spara på krutet här utan de bästa tillgängliga elvorna lär ställas på benen. Mot Genoa fick Callejon och Zielinski lite välförtjänt vila medan Demme och Koulibaly var avstängda vilket borde innebära att den kvartetten är tokgiven från start här. Lozano fick komma in och avgöra senast vilket rimligtvis borde ta honom ytterligare några kliv upp ur Gattusos frysbox. Ska mexikanen till och med få starta här? Nja, det skulle förvåna. Senast det hände i ligasammanhang var den 7 december borta mot Udinese. Någon som garanterat kommer starta är Insigne, Milan är nämligen hans favoritmotstånd sett till att han gjort sex mål på 14 försök mot just dem. Det finns inget annat lag han nätat så frekvent mot. Ringer det nu igen mot Gattusos gamla gäng? Jag har den feelingen.

Förväntade startelvor

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Rui; Ruiz, Demme, Zielinski; Callejon, Mertens, Insigne

Milan: Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Hernandez; Saelemaekers, Kessie, Bennacer, Bonaventura; Calhanoglu; Ibrahimovic

Full fart och tre poäng är de enda punkterna jag kan hitta på den napolitanska agendan. Jag kan visserligen unna Zlatan ett mål i hans sista (?) framträdande på San Paolo. Men några poäng ska Ibras gäng bannemej inte ha. Avanti!

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2020-07-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli