Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2024-09-29 20:45

Napoli - Monza

Inför Napoli - Monza
Scotty doesn't know McTominay har nu målat och lämnat stort avtryck på Conte, såpass att han redan nu överväger att helt ändra formation för att få till en plats för honom. Läge att fortsätta?

Inför Napoli - Monza

Senaste ligamatchen blev ett kryss mot ett hittills obesegrat Juventus men innan morgondagens match har också en cupmatch avverkats mot Palermo.

Inför söndagens ligamatch mot Monza har Palermo fått smaka på en handfull mål och både Neres och McTominay har hamnat i målprotokollet för Partenopei nu. Det var ändå 10 ändringar i startelvan jämfört med matchen mot Juventus men likväl fick gästerna från Sicilien, som numera huserar i Serie B, åka hem med en rejäl förlust i bagaget. Det som stundar inför morgondagen blir nog tuffare än förra mötet mot Palermo men bör ändå, både på pappret och spelmässigt, vara klart mycket lägre kvalité än det som komma skall. Det kommer vara ett antal matcher i oktober, inklusive morgondagens, som vi bör och ska ta vinster i, oavsett formation och startspelare, mot Monza, Como, Empoli och Lecce innan vi i slutet av oktober och hela vägen in i december får ett matchschema som osar trubbel mot bl.a bägge Milan-lagen, Atalanta, Lazio, Roma och Torino. Det är därför av största vikt att Contes lagbygge börjar hitta sin rätta formation och startelva alltmer nu i oktober. Tyvärr har vi, som kanske redan har nämnts och märkts, en förstamålis som drabbats av en muskelbristning i låret och blir borta åtminstone en månad vilket innebär att den relativt unge Caprile, som fick hoppa in i andra halvlek mot Juve och stå hela matchen mot Palermo, kommer att få axla startplatsen ett tag. Det lär krävas mycket fina prestationer för att kunna utmana Meret om den platsen men har vi tur så kanske det åtminstone blir ett huvudbry för vår tränare när Meret är tillbaka?

Hur ska vi då tro att det kan bli med morgondagens match och uppställning? Conte har uttryckt ytterligare oklarheter kring formationsval ända sedan säsongsstart och att han nu ser en 4-3-3 som ett viabelt och, möjligen, bättre alternativ än 3-4-2-1 men att det kan ändras från match till match samt variera under matchernas gång. Även om det är oroväckande att det inte är en helt klar spelidé känns det ändå bra att han inte låser sig till ett sätt och är öppen för att försöka hitta optimala spelsätt och formationer baserat på sitt spelarmaterial. Vi får se om det också visar sig vara lyckat i längden. Monza kommer till Maradona-stadion med ett enormt imponerade facit och placering från föregående säsong där man hamnade på en stabil 12 plats men har hittills i årets upplaga enbart plockat hem 3 poäng på 5 matcher och inte fått en vinst ännu. Utöver de något svaga siffrorna och en 19 placering har man därtill 4-6 i gjorda/insläppta mål vilket också är något bekymmersamt för gästerna. Det som däremot kan vara en fördel för morgondagens gäster är att man börjar ansamla ett antal imponerande resultat mot större lag och Conte får nog passa sig då man hittills i ligaspelet har spelat oavgjort mot bl.a Inter och Fiorentina. Med det sagt så är detta en match som vi, på förhand, bör gå ifrån med samtliga poäng. Personligen skulle jag gärna se att Neres får fortsätta på högerkanten från start för att verkligen se om han kan fortsätta att prestera på den nivå han hittills gjort och i mina ögon är han i pole position för den platsen men siarna från Italien tror på Politano från start igen.

Troliga elvor:

Napoli (4-3-3?)
Caprile
DiLo-Rrahmani-Buongiorno-Olivera
Anguissa-Lobotka-Scotty doesn't know
Politano-Lukaku-Kvara

Monza (3-4-2-1)
Turati
Izzo-Pablo Marí-Carboni
Pereira-Bianco-Bondo-Kyriakopoulos
Maldini-Pessina
Djuric

Avspark kl 20.45 och går att fånga matchen på TV4-play med rätt abonnemang, alternativt fulstream om man hellre är sån.

Avanti och FORZA NAPOLI SEMPRE!

Payam Zehtab2024-09-28 20:29:53
Author

Fler artiklar om Napoli