Lagbanner
2020-12-10 18:55

Napoli - Sociedad

Inför Napoli - Real Sociedad

Inför Napoli - Real Sociedad

På torsdagskvällen ska gruppspelet i Europa League avgöras när Real Sociedad gästar Stadio Diego Armando Maradona.


Grupp F har utvecklats till ett riktigt getingbo, men läget är ändå gynnsamt för Napoli som leder med tio poäng. Tätt där bakom skuggar “La Real” och AZ Alkmaar på åtta vardera. Stackars Rijeka har trots fint spel i flera matcher fått finna sig i att vara gruppens slagpåse och stoltserar med en ynka poäng.

I praktiken så måste Napoli alltså ta minst ett kryss för att säkra avancemang. För Real Sociedad är det knepigare, de behöver göra ett bättre resultat än vad AZ gör i sin match mot Rijeka. Det kan alltså uppstå en situation där båda lagen går vidare på kryss, låt oss för underhållningens skull hoppas att det inte händer.

Att klara oavgjort mot Real Sociedad är dock ingen lätt uppgift. Baskerna ligger hack i häl på Atletico i den spanska ligatoppen och har visat storform under hösten. Senast lagen möttes, i gruppspelets första match på Anoeta, tog Napoli tre poäng men det kunde mycket väl ha slutat annorlunda.

Känslan är, den fina inledningen till trots, att detta Real Sociedad har ännu en nivå i sig. Varken Alexander Isak eller Willian José har varit fantastiska på topp så här långt, samtidigt som talangerna Merino och Barrenetxea väntar på sina stora genombrott. Dessa spelare har inte haft den stora pressen på sig ännu, och har istället kunnat utvecklas tålmodigt medan David Silva och Oyarzabal rott skutan framåt.

Fullt fokus som gäller för Napoli alltså, detta kan mycket väl sluta med en hemmatorsk om man inte är påkopplade från start. Det såg vi inte minst prov på under bottennappet mot Milan.

Även om publiken inte är på plats lär det finnas någon sorts hemmafördel - detta är nämligen Napolis första match på sin nya hemmaarena. Eller ja, byggnaden är den samma, men få kan ha missat det faktum att den bytt namn för bara några dagar sedan. Italienarna har en snårig byråkrati men när det kommer till populistiska beslut så är maktens kugghjul ibland ovanligt väloljade. 

För inte kan väl Napoli förlora sin första match på Stadio Diego Armando Maradona? Eller?!

Troliga startelvor:

Napoli (4-3-3):
Meret: Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui; Zielinski, Bakayoko, Fabián; Politano, Mertens, Lozano.

Som vanligt 50/50 på målvaktsposten där det lika gärna kan bli Ospina. På mittfältet lär Fabián och Zielinski kliva in, förhoppningsvis får även Demme chansen igen men Gattuso verkar föredra Bakayoko. Framåt i planen är Osimhen fortfarande indisponibel efter sin axelskada.

Real Sociedad (4-2-3-1):
Remiro; Gorosabel, Sagnan, Zubeldia, Monreal; Merino, Zubimendi; Portu, Barrenetxea, Januzaj; Isak.

Oklart skadeläge i Sociedad, där det verkar som att både David Silva och Oyarzabal missar matchen. Det är naturligtvis jättestora avbräck och stämmer det så ökar Napolis chanser till avancemang markant. Vi hoppas såklart på Isak från start även om det finns en risk att Willian José tar startplatsen.

Där har ni förutsättningarna - minst kryss och slutspelsplatsen är vår. Vore det inte fint om Napoli faktiskt tog Europa League på allvar i år? Sist det hände var under Benitez och då räckte det nästan hela vägen till en final. Napoli har en stark trupp i år och allt annat än avancemang är lika med stort misslyckande.

Avspark torsdag 18:55. 

Edin Bajramovic2020-12-09 10:50:35
Author

Fler artiklar om Napoli