Lagbanner

Inför Napoli-Roma

Napoli tar emot Roma på hemmaplan i Solderbyt. Pressen att vinna är på Napoli efter att ha tappat poäng senast. Men Roma ser svåra ut och detta blir ingen enkel uppgift.

Den överraskande förlusten hemma mot Fiorentina förra helgen gav otroligt onödigt poängtapp i Scudettostriden. Napoli såg inte ut att vara helt på tårna vilket förvånar i en toppstrid med endast sju matcher kvar. Dessutom inför en törstande hemmapublik som inte gör annat än längtar och drömmer om "det omöjliga". Årets Napoli har varit klasser bättre än det lag vi såg under Gattuso och kvaliteten och spetsen finns för att vara med i den här striden säsongen ut. Men att tappa poäng, tex. hemma, händer ibland, framförallt i Napolis fall. Men - det är bara att en hoppas de ihopklappningarna skulle bli färre och färre. Nu har laget fem förluster hemma, det är åtminstone tre för många. Dessutom borde Spalletti och laget ha jobbat bort de nu mot slutet av säsongen, det är bara ligan kvar, de flesta (om inte alla) förutsättningar har sedan mars månad sett bra ut.

Nu ser ut Inter ut att ha vaknat till och Milan lyckades lösa tre poäng så pressen på de ljusblå är stor inför svåra Roma på hemmaplan. Även huvudstadsklubben har haft en bättre form på sistone och även om Napoli är favoriter ikväll känns matchen oklar. Inför de tre omgångarna mot Atalanta, Fiorentina och Roma kändes den sista som den potentiellt mest svåra. Efter förra helgens missräkning mot Fiorentina är läget något annorlunda, åtminstone ur Napolis synpunkt - nu måste laget vinna! Förutsättningarna kan ha ändrats till Spallettis fördel om spelarna har "lidit" under veckan och nu är extra hungriga och revanschsugna. Men pressen att vinna, både för att man tappade poäng senast, men även för att konkurrenterna redan har vunnit är stor och frågan är hur laget hanterar det. Klarar de pressen?

Det spekuleras i om Lozano får starta för Politano som inte har rosat marknaden under 2022. Zanoli lär få fortsatt förtroende på högerbacksplatsen då Di Lorenzo inte är helt spelklar ännu. Zanoli har dessutom gjort det bra. Startar Zielinski eller Fabian Ruiz på mittfältet? Lobotka och Anguissa känns just nu helt givna och bör starta. Kanske får Mertens starta igen, fast nu lite längre ner i plan? Det är inte otänkbart att Spalletti vill ha in mer fantasi och kreativitet längst fram. 

Är Napoli ordentligt påkopplade ska de kunna göra ett bra resultat ikväll. De borde vara påkopplade efter förra omgångens svaga insats. Men Roma är luriga och höstens mållösa match i minne gör att jag kan känna en viss oro. Den matchen i omgång nio var Napolis första poängtapp den här säsongen och kan det vara så att Spallettis gamla klubb är svår att knäcka för Napoli? 

Det vore fint att se Napoli växla upp igen och leverera riktigt bra spel och tre poäng, det vore ett bra besked inför slutomgångarna. Å andra sidan är det de tre poängen som ska in och en grisseger eller en orättvis seger med ett flaxmål är gott nog. Bara de vinner...

Möjliga elvor:
NAPOLI (4-2-3-1): Ospina; Zanoli, Koulibaly, Rrahmani, Mario Rui; Anguissa, Lobotka; Lozano, Zielinski/ Fabian Ruiz/ Mertens, Insigne; Osimhen. 
ROMA (3-4-1-2): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Kumbulla; Karsdorp, Cristante, Oliveira, Zalewski; Pellegrini; Zaniolo, Abraham.

Avspark ikväll 19.00

Fredrik Kreüger2022-04-18 10:07:34
Author

Fler artiklar om Napoli