Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2023-04-30 15:00

Napoli - Salernitana

Inför Napoli - Salernitana: Matchboll #1
Ska kapten DiLo få fira redan ikväll?

Inför Napoli - Salernitana: Matchboll #1

Även om ödet ännu inte helt är i egna händer så är vi nu framme vid den första möjliga avgörande serieomgången.

Kokande supportrar, bristande säkerhet och ett möjligt lyckligt kaos på gatorna i Neapel. Det låter som en ganska vanlig matchdag men denna helg kan ekvationen innefatta logaritmisk ökning av samtliga beståndsdelar. Utifrån detta kan man ändå förstå ADLs argumentation som då fick dagens match att skjutas upp från igår till idag. Innan matchen kommer vi dock få veta om det är läge att ladda upp inför en eventuell firande stämning då Lazio möter Inter och, om man inte hängt med i matematiska läget inför matchen innebär det att, om Inter klarar lika eller vinst mot Lazio så har vi då den första riktiga möjligheten att säkra ligatiteln utan några reservationer eller asterisker. 

Inför matchen har Spalletti försökt tona ner dagens möjliga innebörd och, framförallt, bedyrat vikten av att inte underskatta motståndarna i dagens Derby della Campania. Salerno är bara ett "stenkast" från Neapel och även om lillebror är på besök har Luciano helt rätt i att det inte kommer betyda en vinst per automatik. Salernitana kommer ge allt och med all rätta, de har fortfarande ett kontrakt att spela för (även om de just nu ser ganska säkra ut med några poäng ner till nedflyttningsstrecket) och likaså Lazio, de har fortfarande en mycket tajt poängskillnad i ligatoppen under Napoli. Alla poäng kommer vara viktiga för många lag i slutet så Napoli har inte råd att slappna av, särskilt under en säsong som inneburit många skrällar och otippade förluster för större lag. Med lite perspektiv på hur ligan ser ut kan vi konstatera att skillanden mellan Napoli och Lazio som är högst placerade så är det samma poängskillnad mellan tabellplacering 2 och 9 just nu. Ska man gå längre ner i tabellen och se vilka som fortfarande har en teoretisk möjlighet att åka ur i ligan så har vi teoretisk möjlighet från placering 8 och neråt men i praktiken är det väl placering 14 (alltså Salernitana) och ner som det står mellan i praktiken. 

Skadeläget inför matchen är ungefär som innan, Politano är tveksam idag men verkar ha varit en mindre skada enligt de senaste rapporterna. Rui är dock troligen borta för resterande del av säsongen med en värre skada. Gästerna från Salerno åker utan Crnigoj och Valencia men oklart om Fazio är redo för spel. 

Troliga elvor 

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-Kim-Olivera
Anguissa-Lobotka-Zielinski
Lozano-Osimhen-KV2 (eller K77?)

Salernitata (3-4-2-1)
Ochoa
Daniliuc-Gyomber-Pirola
Sambia-Coulibaly-Vilhena-Bradaric
Candreva-Kastanos
Dia


Avspark kl 15.00 och matchen klockan 12.30 (Inter mot Lazio) kommer säkerligen vilja bevakas av de som är intresserade av denna inför-artikel också.
Vi får se om Valborg bjuder på andra firanden också.

FORZA NAPOLI!

Payam Zehtab2023-04-30 09:17:09
Author

Fler artiklar om Napoli