Lagbanner

Inför Napoli-Sampdoria

Efter krysset uppe i Turin väntar nu Samp på hemmaplan.

Covidkaoset rullar på med Serie A versus de lokala hälsomyndigheterna vilket i förlängningen har lett till ett par avsparksändingar för Napoli i kommande matcher. Spelschema med inställda matcher samt att undvika att få flera inställda matcher har pusslats ihop med några flyttar av kickoff som följd.

Det interna covidkaoset i Napoli rullar även det på med idag positivt testade Zielinski. Så Napoli blir mao av med en till ordinarie spelare till söndagens möte med Sampdoria. Å andra sidan har Napoli fått in en ny spelare, en ny mittback i Tuanzebe som lånas från ManU fram till att säsongen är slut. Vi säger välkommen till honom. I skrivande stund är det oklart om Napoli får tillbaka någon av övriga fd covidsjuka/skadade spelare till söndagens match eller om det blir samma trupp som i torsdags mot Juventus. Det är mycket troligt att det blir nästan samma startelva som då åtminstone om inte spelare är trötta och (isolerade) Spalletti ger någon yngre förmåga startplats. Elmas lär starta på Zielinskis position.

Förhoppningen är att Napoli får tillbaka spelare till Fiorentina i Coppa Italia-mötet på torsdag och framförallt till nästa måndag då Bologna väntar. Har Napoli flyt så kommer en stor del av de ordinarie spelarna ha haft covid vilket kanske kan ge fördelen att slippa få många avbräck senare under våren. Koulibaly sitter med sjukdomen i Afrikanska mästerskapen, vilket såklart är oturligt för honom , men rätt tidpunkt för Napoli...Osimhen likaså även om han aldrig kom iväg till mästerskapet pga sin fraktur. Lozano och Mario Rui borde vara tillbaka åtminstone till Bologna. 

Trots avsaknad av spelare i Turin gjorde Napoli en bra match och det syns att Spallettis jobb med grunspelet har satt sig. Ersättarna har full koll på vad de ska göra och detta gör att det trots allt känns bra inför kommande matcher. Skador eller sjukdomar på Mertens, Insigne och Di Lorenzo skulle givetvis dock kunna bli droppen...

Avspark söndag kl 16.30

Fredrik Kreüger2022-01-08 22:42:22
Author

Fler artiklar om Napoli