Lagbanner
2021-01-28 21:00

Napoli - Spezia

Inför Napoli - Spezia: Ångestmöte i Coppan
Vai o vieni, o frate?

Inför Napoli - Spezia: Ångestmöte i Coppan

Ett Spezia i storform kommer ner till San Paolo för kvartsfinal i cupen.

Nej, det är inte jättekul att titta på Napoli just nu. Försvarsspelet är inte lika solitt som för ett år sedan, samtidigt som beroendet av individuell briljans framåt i planen är alldeles för påtagligt. Det leder till prestationer som varierar vilt i kvalitet från vecka till vecka. Hur är det möjligt att krossa Fiorentina med 6-0 och sedan följa upp med att knappt ha ett enda anfall under nittio minuter mot Verona?

Faktum är att den positiva trenden under Gattuso är obefintlig. Det går att skylla en del på skador men det hindrar inte snacket från att börja gå. Det ropas efter Benitez, Sarri, Allegri och Mazzarri på samma gång. Varav åtminstone två känns omöjliga av finansiella/personliga skäl och de andra som föredettingar.

Just nu får man utgå från att Gattuso sitter säkert under resten av säsongen. Men bara det faktum att den där kontraktsförlängningen, som Giuntoli menade bara behövde formaliseras, ännu inte kommit till skott säger en hel del. Oddsen på att någon annan tränar Napoli i höst är inte särskilt höga.

Nåväl, vi har fortfarande en cuptitel att försvara. Spezia var i höstas fina att se på men materialet kändes alldeles för dåligt och resultaten blev därefter. Nu har man förstärkt lite, fått tillbaka några pjäser från skada och plötsligt börjar saker klaffa. Man var nära att slå Roma två gånger på bortaplan inom loppet av en vecka och det är inte fy skam. Innan dess vet vi vad som hände när de gästade San Paolo. Usch.

I förra matchen lagen emellan kunde Napoli, som ofta under Gattuso, varken skapa tillräckligt med möjligheter eller konvertera de få man faktiskt vaskade fram. Blir det repris på det imorgon kväll? Omöjligt att säga, detta Napoli är helt enkelt alldeles för oförutsägbara. Osimhen må vara tillbaka men av det vi såg i höstas är det inte direkt en killer i boxen.

Så ja, det eventuella avancemanget lär ännu en gång vila på Lorenzo Insignes axlar. Som han inte förtjänar den press han utsätts för just nu. Det riktiga genidraget vore kanske att låta kaptenen vila, tvinga Politano att visa upp sig från start. För fortsätter vi så här och sliter ut Insigne tidigt på säsongen så lär Napoli befinna sig långt utanför topp 4 i maj månad.

Avspark torsdag 21:00.

Edin Bajramovic2021-01-27 19:41:52
Author

Fler artiklar om Napoli