Lagbanner

Inför omgång 37, Bologna away

I den näst sista omgången av ligan beger sig Napoli till Bologna.

Veckorna efter att scudetton blev matematiskt klar har det mycket handlat om Giuntoli och Spallettis icke fortsatta arbete i Napoli. Att båda lämnar verkar i stort sett helt klart och spekulationer om ersättare är det som syns mest i media. Det har inte varit mycket kring de återstående matcherna vilket kan vara förståeligt i och med att ligaguldet varit klart sedan länge (början av april?).

Det som återstår är Osimhens kamp om skytteligatiteln och det är tydligt att han vill ha den. Lautaro i Inter närmar sig och Osimhen vill knappast tappa sin ledning, minns hur arg han var att bli utbytt på sistone.

Spalletti kastar eventuellt in några överraskningar nu mot slutet, Gaetano, Ostigard, Demme och Bereszynski kan ges speltid. Å varför inte, nu spelar inte slutresultaten så stor roll längre. Napoli har efter Udinese tagit tillräckligt med poäng för att sluttabellen kommer att se bra ut med 12-15 poängs försprång till tvåan, ett kvitto på lagets överlägsenhet denna säsong.

Bologna har inget att spela för och det mest intressanta är att se hypade Motta, speciellt då han finns i perifirin bland rykten om nytt tränarnamn till de ljusblå. Han känns inte som ett av ADLs två-tre huvudspår, men han finns där omkring. Det blir intressant att se honom idag. Vad kan han göra mot Napoli? 

Elmas, Mario Rui, Politano och Lozano saknas och det "hjälper" Spalletti att kunna motivera bänkspelares närvaro/speltid mot Bologna. För Osimhens skull hoppas jag se ett tillräckligt hungrigt Napoli som kan skapa möjligheter åt nigerianen. Låt oss få se en målfirande Victor igen!

Avspark söndag kl 15.00

Fredrik Kreüger2023-05-28 08:36:55
Author

Fler artiklar om Napoli