Lagbanner
2022-09-14 21:00

Rangers - Napoli

Inför Rangers-Napoli: Inga fans i Skottland

Inför Rangers-Napoli: Inga fans i Skottland

Napoli reser till Skottland för bortamöte med Rangers i Champions Leagues andra gruppspelsomgång.

Med en viss portion glimt i ögat går det att säga att det var väldigt olikt Napoli att till slut hemmabesegra Spezia i lördags. Efter överkörningen mot Liverpool fanns en uppenbar risk för sedvanlig bakfylla. Trots monumentalt spel- och chansövertag ville bolluslingen inte in men med bara ett fåtal minuter kvar ordnade Giacomo Raspadori tre poäng via sitt första mål i den napolitanska tröjan. Ett resultat som tar Napoli upp i serieledning efter sex spelade omgångar.

Nu väntar en ny spännande uppgift när man tar sig an Europa League-finalisterna Rangers på Ibrox Stadium. Man går in i matchen, som skjutits upp från tisdag till onsdag, utan såväl Victor Osimhen som bortafölje. Det sistnämnda till följ av drottning Elizabeths bortgång då Storbritanniens polisresurser är begränsade den kommande veckan. Riktigt surt för de napolitanare som tänkt ta sig till Skottland för den första bortamatchen i Champions League på ett par år. Samtidigt kan jag känna att det är svårt att kritisera beslutet utan vidare insyn. Till protokollet ska vi addera att inga skottar kommer finnas på plats i returmatchen den 26 oktober. För den sportliga rättvisan.

Rangers kommer något stukade till matchen då man har två raka 0-4-förluster i bagaget. Detta mot Ajax och antagonisterna Celtic. I fjol slutade man tvåa i ligan efter just Celtic vars nio år långa titelsvit man bröt efter att ha vunnit säsongen dessförinnan. Under vårens Europa League-slutspel gick man hela vägen till final efter att ha besegrat lag som Dortmund och Leipzig. I finalen blev ett annat tyskt lag, Eintracht Frankfurt, för svårt som vann efter straffar i Sevilla. Mot Ajax hade man inte mycket att sätta emot för en vecka sedan och vi får se hur pass väl skottarna står sig under hösten. Man tog sig till gruppspelet via play-off-seger mot PSV och slår man ut ett sådant lag är det klart att det finns en höjd, i synnerhet på hemmaplan. Det är nog inte många italienare som är allt för bekanta med spelarna i Rangerstruppen. För oss svenskar är Antonio Colak ett välbekant ansikte. Efter att ha skjutit Malmö FF till Champions League-gruppspel i fjol gjorde han nu samma sak för Rangers. Kroaten kommer med största sannolikhet att agera ensam spets mot Napoli.

Napoli har nu två viktiga uppgifter framför sig innan det vankas landslagsuppehåll då man som bekant möter Milan på San Siro på söndag. Således lär Spalletti försöka maxa resultaten i dessa matcher genom att rotera så lite som möjligt. Kim, Lobotka och Zielinski fick alla börja på bänken i helgen och kommer nog att spela majoriteten av minuterna i de kommande två. Med Osimhen borta i två till fyra veckor blir den stora frågan om Raspadori eller Simeone tar spjutspetsrollen mot Rangers. Jag gissar på den sistnämnde och att Raspadori då får Milan-matchen.

Troliga startelvor:
Rangers (4-2-3-1): McLaughlin; Tavernier, Goldson, Sands, Barisic; Jack, Lundstram; Tillman, Kamara, Kent; Colak.
Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Kvaratskhelia, Simeone, Lozano.

Avspark: Onsdag 14/9 kl 21.00
Arena: Ibrox Stadium
Domare: Antonio Mateu Lahoz (Spanien)
TV-sändning: CMore/Telia

En gyllene möjlighet att koppla ett tidigt grepp om avancemanget i Grupp A. Med rådande form, självförtroende och vind i de napolitanska seglen är det bara tre poäng som gäller. Smid medan järnet är varmt. Avanti!
 

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2022-09-14 10:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli