Lagbanner

Inför Samp borta

Efter förlusten mot Inter i Milano fortsätter Napoli på bortaplan, denna gång mot Sampdoria.

I skuggan av Viallis bortgång möts Sampdoria och Napoli i en match där det verkligen är botten mot toppen. Det lär bli känslosamt på arenan med mycket värme och kärlek i och med Viallis historia i Sampdorias tröja och som sig bör har hyllningarna avlöst varandra de sista dagarna. Förutom hans tid som striker i Serie A minns jag VM-90 i det magiska italienska laget.Längre fram kommer jag ihåg åren i Chelsea där han en gång fick frågan om skillnaden att leva som fotbollspelare i Italien och England med svaret (om jag minns rätt) - jag kan jogga varje dag i Hyde Park, i Italien gick det inte att gå utanför dörren flera dagar i veckan. Det var ett sorgligt besked som kom i veckan.

Inför själva matchen möts ett Samp som i år strider för att klara kontraktet och ett Napoli som behöver studsa tillbaka efter sju veckors uppehåll och ett nederlag mot Inter. Matchen i veckan var ingen höjdarinsats även om jag inte tycker att Napoli var helt usla. Laget kom inte igång ordentligt framåt och trampade inte full gas. Inter gjorde en bra match också ska sägas, de höll ihop, agerade taktiskt och straffade Napoli effektivt. Inzaghi hade gjort sin läxa väl. Spalletti däremot borde kanske ha försökt ändra lite mer efter paus, Napoli borde kanske ha spelat rakare och enklare.

Frågan som flera av oss ställde hela hösten var hur Napoli skulle konservera formen och klara det långa sommaruppehållet över VM. Efter en match går det inte att säga något, schemat är inte heller så enkelt nu inledningsvis med tuffa bortamatcher samt Juve hemma. Vi får vänta med att summera till halva serien är spelad. 

Det finns frågetecken för Kvara och Raspadori pga skavanker från Milano i övrigt har Spalletti full spelartrupp. Kvaratskhelia kommer troligtvis till start ändå om de inte vill spara honom till Juventus kommande fredag. I övrigt kanske Lozano, Mario Rui och Ndombele startar till skillnad från i veckan. Jag hoppas att Spalletti väljer en bra elva som möjligt och inte vill spara så många som möjligt. Det fungerar inte alltid med att rotera "fel" spelare, inte mot ett Samp som krigar för sig själva och Vialli samt när Napoli behöver vinna. För att slippa trista rubriker och slippa vinstkrav mot Juve måste tre poäng in på kontot. Anguissa och Osimhen måste helst spela...

Avspark söndag kl 18.00.

Fredrik Kreüger2023-01-07 11:11:44
Author

Fler artiklar om Napoli