Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2021-12-01 20:45

Sassuolo - Napoli

Inför Sassuolo-Napoli

Inför Sassuolo-Napoli

Napoli tar bollnät och västar med sig till Mapei Stadium där Sassuolo står för kvällens motstånd. Det som i söndags var det offensiva och spelande Sarri-Lazio blev efter matchens slut det förvirrade och icke-spelande Lazio, och förhoppningsvis går den bedriften att återupprepa när det välspelande och luriga Sassuolo nu väntar.

Ja, precis så var det ju. Ett Lazio med Sarri vid rodret är givetvis ett lag man förbereder sig lite extra inför, och även om Lazio ännu inte fått erfara varken samma resultatmässiga eller spelmässiga prestationer som Napoli fick under nämnde Sarris inledande tid, så har de hittills under säsongen bjudit på både resultat och spel som visar potentialen. Så givetvis var det med stor spänning som vi gick in söndagens match. Men inte lika givet så var det med en förutsägbarhet som vi lämnade den.
Få hade nog tippat på det resultatet inför. Dels siffermässigt, men också spelmässigt. Det som under Sarris tid i Napoli var signumet, nämligen en varierande grad av total spelmässig kontroll över matchen, var som bortblåst för hans numera Lazio, och ett faktum för oss. Redan från första spelminut var Napoli spelförande, och målen kom därefter.

Även om De Zerbi inte står kvar vid Sassuolos tränarbänk så har laget fortsatt spela bra fotboll, samtidigt som man lyckats hålla resultaten från föregående säsonger uppe så gott som möjligt. För närvarande huserar man på en tolfteplats, vilket sett till årets tabell är väldigt bra. Lag som Fiorentina som tidigare slackat efter i tabellen är nu tillbaka, samtidigt som lag som Hellas Verona och Empoli fortsätter övertyga. Så att som Sassuolo befinna sig på en tolfteplats i denna årgångs Serie A är hittills klart godkänt, och tränare Dionisi ligger “bara” inom 6 poängs avstånd upp till Juventus, för närvarande huserandes på en sjätteplats.

Men Sassuolo är, likt Lazio, en svår motståndare. Svårare än vad många nog trott, även om senare säsongers Sassuolo börjat etablera sig som ett sådant där jäkligt jobbigt mittengäng som man å ena sidan ska ta 3 poäng från om man heter Napoli, men som å andra sidan är betydligt klurigare än andra liknande lag att göra det från. Spelmässigt så går det att dra liknelser till Sassuolo och Lazios spel, och precis som inför Lazio-matchen så kan man ställa sig frågande till vilken taktik Spalletti kommer bemöta det med.

Då (dvs mot Lazio) så blev svaret att koppla tag om matchen direkt. I min inför-krönika så förväntade jag mig inte det av Spalletti, då vi ju mer säsongen fortlöpt frångått det spel som vi i inledningen av säsongen uppvisade till förmån för ett lite mer pragmatiskt, lite mer kontrollerande spel. Som bevisat i söndags så var vi dock tillbaka på ruta, eller match, ett igen - och detta inte menat i sin traditionella negativa bemärkelse.

Likt i söndags så är både Osimhen och Anguissa fortsatt borta från spel, och troligtvis kommer startelvan vara identisk med den från i söndags. Ja, anfallspositionen finns det i alla fall inga tvivel om vem som kommer ta. Den eventuella frågan är då alltså om det kommer vara Lobotka som tar startplatsen bredvid Ruiz ånyo, eller om Diego Demme får chansen. Andra positiva nyheter är att Politano är tillbaka från sin covid-frånvaro samt Adam Ounas som är tillbaka från sin skadefrånvaro.

Trots den senaste frånvaron från våra hittills, ovan nämnda, bästa spelare så innebar inte det några problem. Snarare såg kapten Insigne betydligt mer spelglad ut med sin gamle kortväxte vapendragare Dries Mertens tillbaka i startelvan, och förhoppningsvis kan den lilla duon fortsätta sitt självspelande piano till spel från förra matchen. Så kommer Spalletti tackla den här matchen på samma sätt som han tacklade Sarri? Lazio fick inte tillåtelse att spela ut sin Sarrismo, och samma fråga ställer jag mig undrande till idag: kommer Sassuolo få tillåtelse att spela ut sin Dionismo?

Clarence Thunberg2021-12-01 17:26:22
Author

Fler artiklar om Napoli