Lagbanner
2021-05-08 15:00

Spezia - Napoli

Inför Spezia - Napoli

Inför Spezia - Napoli

Napoli reser upp till den liguriska kusten för en match mot skönspelande Spezia. Ena laget slåss för en plats i Champions League, det andra om överlevnad i Serie A.

Ja, det slutade i besvikelse senast mot Cagliari. Innan dess gick det dock att argumentera för att Napoli befann sig i sin kanske bästa period under Gattuso. Cuptiteln i all ära, men det skönspel som Napoli har bjudit på under den senaste månaden påminner mer om glansdagarna under en viss Maurizio än Gattusos sedvanliga dödgrävarfotboll.

Tror jag att det kommer vara för evigt? Är jag helt plötsligt "pro-Gattuso"? Nej. Napolis skönlir förklaras lättast med att några nyckelpjäser plötsligt hittat formtoppen samtidigt. Framförallt har Koulibaly vaknat ur sin dvala och börjat spela som den världsback han alltid varit. Som man saknat hans dominanta försvarsspel och offensiva räder!

Men nog om tränarfrågan, den kan vi diskutera mer när säsongen summerats. Spezia står på tur och kampen om topp 4 har aldrig varit galnare. Positivt för Napoli är att Juventus och Milan verkar befinna sig i någon form av intern tävling kring vem som kan kasta bort flest poäng. Ska man enbart gå på formkurva är känslan att Napoli och Atalanta är favoriter till att säkra CL-spel, men fotbollen är sällan så enkel. Särskilt i Italien när ett randigt lag är på väg att trassla till det för sig.

Spezia då? Inför säsongen var man solklart seriens sämsta lag på pappret men tränare Vincenzo Italiano har gjort underverk med sin trupp. Med ett stundtals naivt possessionspel har man försökt anfalla sig kvar i Serie A och i höstas såg det periodvis riktigt, riktigt bra ut.

Nu har verkligheten kommit ikapp lite och Spezia kommer få slåss med näbbar och klor för att inte trilla ner under strecket. De enda segrarna man tagit på senare tid har varit mot Cagliari och Crotone, båda med uddamålet. Däremot är man fortfarande svårslagna hemma i Ligurien vilket inte minst Inter fick erfara för någon vecka sedan, då man endast fick med sig 1-1 hem till Milano.

Det väntar sannerligen ingen lätt matchh för Napoli och vaknar man på fel sida så lär det smälla. Spezia är, i sina bästa stunder, ett precis lika välspelande lag som Napoli. Däremot blottar man sig ganska ofta bakåt och det ska kontringsstarka Napoli kunna utnyttja. Det våras för Osimhen och Lozano?

Avspark lördag 15.00.

Avanti Napoli!
 

Edin Bajramovic2021-05-07 22:01:08
Author

Fler artiklar om Napoli