Lagbanner

Inför Verona borta

Napoli beger norr över för möte med säsongens överraskningslag Hellas.

Efter en för Napolisupportrarna trevlig cupvecka med en titel som följd väntar nu omstart av Serie A och möte med en gammal fiende, Hellas från Verona. På 80-talet fanns stor fiendeskap och känslan är att Verona idag är den klubb förutom de rika jättarna i norr som väcker mest hatkänslor även om det kanske inte är som förr. Men det finns en del politik i detta ämne med norr kontra söder (och givetvis en del rasism) också som de flesta känner till.

Men när det gäller fotbollen så har Verona gjort en fin säsong och överraskat många, klubben ligger sjua, en poäng efter Napoli. Så detta blir lite av en sexpoängsmatch då båda lagen jagar Europa. Tränare Juric har gjort bra saker denna säsong.

I höstas vann Napoli hemma med 2-0 efter två mål av Milik. Gör detta att han får starta imorgon kväll? Det är inte omöjligt. I övrigt tror inte jag Gattuso hittar på så många förändringar sedan finalen mot Juventus i onsdags. Spelarna har fått vila, det är först efter Veronamötet som det tuffa spelschemat börjar. Dessutom saknas fortfarande Manolas. Jag ser ett frågetecken kring startelvan kring Milik/Mertens centralt, Politano/Callejon till höger samt målvaktspositionen. På de tre platserna får vi se hur Gattuso väljer. I mina ögon bör såklart Meret stå, men inget är säkert. 

Hur de formeras offensivt längst fram återstår att se. Laget ska hylla Mertens imorgon med en specialtröja där hans 122 mål står i centrum. Därför lär han ges speltid.

Härligt med Serie A igen! Avspark i Verona tisdag kl. 19.30...Mot tre poäng!

 

Fredrik Kreüger2020-06-22 21:34:03
Author

Fler artiklar om Napoli